TOPlist

LG si trefně utahuje ze Samsungu kvůli nedostupnosti Galaxy Note 5 v Evropě

Samsung po představení nového Galaxy Note 5 přišel s poměrně kontroverzním stanoviskem, které říká, že přinejmenším v letošním roce se zařízení vůbec nepodívá na evropský trh. S přihlédnutím k oblibě tabletofonů řady Galaxy Note je to poněkud zarážející, s rozhodnutím výrobce však bohužel nic neuděláme. Ukázkově této aféry však využilo LG, které na Twitteru uveřejnilo trefnou narážku směrem ke svému jihokorejskému konkurentovi.

 

Nápis na snímku můžeme volně přeložit jako: „Pro všechny, kdo si přidali do kalendáře poznámku (v anglickém jazyce Note, tedy zjevná narážka na Samsung) – mrzí nás to. Tohle bychom vám nikdy neudělali.“ Tento text doplňuje snímek LG G4 s otevřeným kalendářem, kde je u plánovaného data uvedení Galaxy Note 5 na trh, tedy 21. srpna, napsáno: „Nemáte žádné poznámky“ Zde se bohužel v překladu ztrácí smysl, jedná se ovšem o natolik jednoduchou angličtinu, že s porozuměním bude mít problém vskutku málokdo.

 
Samsung svůj Galaxy Note 5 zatím do Evropy přinést nechystá. Donutí ho žertování konkurentů a petice změnit stanovisko?

Následně je přítomen tag #G4THEWORLD, čímž výrobce naznačuje, že místo čekání na Galaxy Note 5 můžete sáhnout po jeho vlajkové lodi, modelu G4 (recenze). Ta sice nenabídne chytrý stylus S-Pen, za to však umožní uživatelsky vyměnit baterii a rozšířit úložiště pomocí paměťových karet. Pokud ale patříte k těm, kdo odmítají opustit řadu Galaxy Note, pak by vás mohla zaujmout petice, která se snaží Samsung přesvědčit, aby novinku do Evropy nakonec přinesl. Zatím bychom na to ale příliš nevsázeli.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku