TOPlist

Benchmark odhaluje výbavu chystaného levného Samsungu Galaxy J2

V portfoliu Samsungu naleznete několik levných smartphonů řady Galaxy J, která cílí na ty nejméně náročné zákazníky. Ty se již brzy dočkají přírůstku v podobě modelu Galaxy J2, jehož specifikace se nyní poodhalily díky benchmarku GFXBench. Procesorem se stane čtyřjádrový čip Exynos 3475, jenž tiká na frekvenci 1,3 GHz a v novince si odbude svoji premiéru. Doplní jej 1GB operační paměť a interní úložiště s kapacitou 8 GB (pro uživatelská data by mělo být k dispozici zhruba 4,3 GB) rozšířitelné o paměťové karty. Fotoaparát dostal do vínku rozlišení 5 Mpx, přičemž jej doplní ještě 2Mpx kamerka nad obrazovkou.

 

Uvedené specifikace hovoří o displeji s úhlopříčkou 5,7 palce, realita se však podle všeho bude lišit a očekáváme spíše hodnotu v rozmezí 4,5 – 4,7 palců. Tomu nahrává i údajné rozlišení, jež činí 540 x 960 px. Operačním systémem se pak stane Android ve verzi 5.1.1, který bude tradičně poupravený výrobcem. Výše uvedené informace se v některých bodech neshodují s dřívějšími úniky a jasno nám tak ve všem udělá až oficiální představení, toho bychom se však měli dočkat již v dohledné době.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku