TOPlist

Nexus od Huawei dostane čip Snapdragon 810 a 3 GB RAM

V minulých dnech se nám dostaly do rukou první snímky chystaného tabletofonu Google Nexus, který vyrobí společnost Huawei. Z uniklých obrázků byl patrný design přední a zadní strany, co se skrývá uvnitř, však bylo zatím velkou neznámou. Nyní se však dostávají na internet snímky, které hardwarovou výbavu tohoto modelu částečně prozrazují.

  

Fotografie z boatloaderu odhaluje použití procesoru Qualcomm Snapdragon 810 (MSM8994). Nepotvrzují se tak spekulace o Snapdragonu 820, což je poměrně logické – příští čip od Qualcommu má pohánět vlajkové lodě příštího roku, zatímco nový Nexus je očekáván ještě letos. Telefon má disponovat 3 GB operační paměti typu LPDDR4, na ukládání dat poslouží 64GB vnitřní eMMC paměť od Samsungu.

  

Ač je telefon na nových snímcích umístěn v ochranném krytu proti nežádoucím únikům designu, potvrzuje snímek spodní strany přítomnost oboustranného konektoru USB-C. Představení telefonu očekáváme v říjnu, pohánět jej bude Android 6.0 Marshmallow.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku