TOPlist

Motorola Moto X (2015): 5,2″ Quad HD displej a 64bitový Snapdragon 808

Na povrch začínají vyplouvat první informace o nástupci modelu Motorola Moto X (2014), jehož debut je údajně naplánován na polovinu letošního roku. Chystaná novinka má nabídnou 5,2″ displej s AMOLED technologií a Quad HD rozlišením 1440 x 2560 obrazových bodů. Srdcem zařízení se stane čipset Snapdragon 808 (64-bit) s nespecifikovaným taktem, grafický koprocesor Adreno 418 a 4GB operační paměť. Pro data a aplikace poslouží 64 GB interního úložiště, s přítomností slotu na paměťové microSD karty se příliš nepočítá.


Ilustrační obrázek  

Zadní straně smartphonu bude dominovat 16Mpx fotoaparát s technologií Clear Pixel, přisvětlovací LED diodou a podporou nahrávání 4K videa. O zprostředkování videokomunikace se postará pětimegapixelová kamerka nad displejem. Doposud známou výbavu uzavírá integrovaný akumulátor s velkorysou kapacitou 3280 mAh. Motorola Moto X (2015) dorazí s operačním systémem Android ve verzi 5.1.1. Na závěr je vhodné dodat, že se stále jedná o neoficiální informace a výsledné specifikace se tak mohou v momentě oficiálního představení lišit.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku