TOPlist

Starší Lumie dostanou Windows 10 Mobile již brzy, tvrdí Microsoft

Operační systém Windows 10 Mobile je stále dostupný pouze na nejnovějších Lumiích 950, 950 XL a 550. Jeho příchod na starší modely byl odsunut z konce loňského roku na letošek a Microsoft nyní na svém twitterovém kanále @lumiahelp slibuje, že aktualizace bude pro vybrané modely dostupná brzy.

  

Australská pobočka Vodafonu očekává přijetí testovací verze systému do poloviny ledna, španělský Movistar uvádí, že by mohl s vypouštěním aktualizací začít na konci ledna. Update na Windows 10 Mobile bude vypouštěn ve vlnách, v té první by neměly chybět Lumie 630, 640, 640 XL, 730 a 930. Časový harmonogram však bude ovlivněn nejen typem telefonu, ale jeho operátorským původem.

  

S novým rokem se začínají znovu rozjíždět práce na sestaveních pro Insidery. Viceprezident inženýrství divize Windows and Devices Gabriel Aul před Vánoci přislíbil, že nová sestavení budou v rychlém kruhu aktualizací přicházet mnohem rychleji s tím, že první ukázky přijdou již v lednu. Příští verze Windows 10 (Mobile) ponese jméno Redstone a má přinést lepší spolupráci mobilního systému s počítačovým.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku