TOPlist

LG chystá odlehčený vlajkový model G4 S: Na jaké parametry se můžeme těšit?

Letošní vlajková loď LG G4 si z naší recenze odnesla velmi dobré hodnocení. Ne každý je ovšem ochotný zaplatit 15 990 Kč za telefon a raději by ocenil model se slabší výbavou, ale zároveň nižší cenou. Právě tyto zákazníky bude chtít oslovit chystaný model nesoucí označení LG G4 S.

 

Vzhled chystané novinky je v podstatě identický s plnohodnotnou G4. Úhlopříčka displeje se nepatrně smrskla na 5,2 palce a rozlišení už není QuadHD, ale „pouze“ FullHD (1080 × 1920 px). Podle spekulací by měl telefon pohánět čipset Qualcomm Snapdragon 615 s osmi jádry Cortex-A53. Více toho z hardwarové výbavy není známo. Podle našich odhadů bychom se mohli dočkat 2GB operační paměti, 16GB vnitřního úložiště a operačního systému Android Lollipop. Fotoaparát s rozlišením 8 Mpx by měl být vybaven doplněn o laserový autofocus.

   

Současný vlajkový modelu už před časem doplnily smartphony LG G4 Stylus a G4c. Časem bychom se také měli dočkat vylepšené varianty s přídomkem Pro. LG G4 S by se mohl dočkat veliké obliby mezi zákazníky. Vše bude záležet na tom, jakou výrobce nasadí cenu. Hardwarová výbava rozhodně nebude slabá a v případě dobrého poměru cena/výkon, by se mohlo jednat o prodejní trhák. Oficiální datum představení zatím bohužel neznáme.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku