TOPlist

LG G Pro 3 přijde na konci roku: Nabídnout má 6″ Quad HD displej, Snapdragon 820 a čtečku otisků prstů

Na začátku loňského roku představila společnost LG tabletofon G Pro 2, který zaujal rozměrným 5,9″ Full HD displejem a výkonným procesorem Qualcomm Snapdragon 800 se 3 GB RAM. I když korejský výrobce nedodržel obvyklý roční interval při uvádění vlajkových modelů, nástupce zmíněného tabletofonu by měl přijít ještě letos.

  
Loňský model LG G Pro 2

LG G Pro 3 má podle informací serveru Mobipicker nabídnout nejlepší možnou hardwarovou konfiguraci. Úhlopříčka displeje má narůst na 6 palců, rozlišení se údajně zvedne na Quad HD (1 440 × 2 560 pixelů), což zajistí slušnou jemnost 490 ppi. Výkonovou stránku věci obstará procesor Qualcomm Snapdragon 820 za podpory 4 GB RAM. Vnitřní paměť nabídne uživateli prostor 32 GB, který navíc bude možné rozšířit paměťovou kartou. Na tu bude možné ukládat například snímky z 20,7MPX fotoaparátu či z 8Mpx čelní kamerky.

  

Ve výbavě nemá chybět ani čtečka otisků prstů, operačním systémem má být Android ve verzi 5.1 Lollipop. K představení LG G Pro 3 má dojít ke konci letošního roku, prodejní cena je odhadována na 790 dolarů (asi 19 300 Kč bez DPH). Kromě G Pro 3 údajně LG chystá ještě jeden tabletofon, 5,8palcový model G4 Note, který má přinést kovové tělo a stylus, s jehož pomocí má tento tabletofon konkurovat řadě Galaxy Note od Samsungu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku