TOPlist

Koupili byste si smartphone bez LTE? Archos na MWC přiveze hned čtyři

Ani francouzský Archos nebude na MWC chybět, dokonce se rozhodl nedělat žádná tajemství a odhalil své portfolio pro Barcelonu již nyní. Čtveřici levných tabletů s Androidem v úhlopříčkách od pěti do 6,27 palců chybí však jedna zásadní věc – podpora sítí LTE.

Archos 50 Oxygen Plus

Vůdcem smečky má být pětipalcový model s rozlišením displeje 800 × 1 280 pixelů poháněný osmijádrovým procesorem od MediaTeku s taktem 1,4 GHz. Výbava bude dále zahrnovat 1 GB operační paměti a 16 GB rozšiřitelné vnitřní paměti. Fotografie bude novinka pořizovat 8megapixelovým zadním nebo 5megapixelovým čelním fotoaparátem.

   

Tloušťka zařízení se zastavila na příjemných 7,2 milimetrech a hmotnost na 125 gramech. Operačním systémem je Android 4.4 KitKat, telefon půjde do prodeje v březnu za 150 liber, tedy asi 5 700 Kč bez DPH. V červnu se má objevit vylepšená verze s podporou LTE a Androidem 5.0 Lollipop. 

Archos 52 Platinum / 59 Xenon / 62 Xenon

Ač se jedná o tři telefony, jejich výbava je prakticky totožná, liší se prakticky pouze velikostí displeje a kapacitou baterie. Úhlopříčky displejů jsou obsaženy v názvech telefonů – 5,25; 5,9 a 6,27″, ve všech třech případech se jedná o IPS panel s rozlišením 720 × 1 280 pixelů. Společným srdcem všech tří modelů je čtyřjádrový MediaTek MT6582 s taktem 1,3 GHz, podpořený 1 GB operační paměti. Vnitřní úložiště o kapacitě 8 GB je možné rozšířit paměťovou kartou.

   

Hlavní fotoparát disponuje rozlišením 8 megapixelů a autofokusem, čelní kamerka je u největšího modelu pětimegapixelová, u zbytku pouze 2Mpx. Všechny telefony mají ve svých útrobách dva sloty na SIM karty, bohužel ani v jednom případě nepodporují sítě LTE. Výrobce se snaží tento nedostatek omluvit následujícími nízkými cenami, které rostou s úhlopříčkou displeje – 145, 158 a 170 dolarů (3 500 Kč, 3 900 Kč a 4 200 Kč bez DPH). 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku