TOPlist

Huawei MediaPad X2: Kříženec telefonu a tabletu (video)

Společnost Huawei na včerejší tiskové konferenci představila hybrid smartphonu a tabletu, MediaPad X2. Mezi jeho hlavní přednosti patří možnost telefonování a jemný displej s úhlopříčkou sedm palců a rozlišením 1200 x 1920 obrazových bodů. Díky speciální laminaci nabízí skvělé pozorovací úhly a díky technologii CABC efektivní hospodaření s energií. Na prezentaci nás zaujala kovová konstrukce a příjemně tenké rámečky okolo displeje.

O výkon se stará osmijádrový procesor Kirin 930 s taktem 2,0 GHz pro každé jádro. Kapacita operační paměti se zastavila na hodnotě 2 GB, interní úložiště zvládne pojmout 16 GB dat. Na pultech obchodů se má objevit varianta s 3GB pamětí RAM a 32GB interní pamětí. Hlavní fotoaparát nabídne 13 megapixelů, nechybí ani přisvětlovací LED dioda a pětimegapixelová čelní kamerka pro videokomunikaci. Bližší informace o výbavě naleznete v našem podrobném článku.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku