TOPlist

Apple Watch dostávají vylepšení: Nové barvy, nové řemínky i nový systém

První část tiskové konference Apple se týkala hodinek Watch (recenze). Tim Cook nejprve oznámil, že s jablečnými hodinkami je spokojeno 97 % jejich majitelů a poté byly zopakovány nejvýznamnější novinky obsažené v systému Watch OS 2.

 

Hlavní přednosti druhé verze systému jsme se dozvěděli již na červnové konferenci WWDC. App Store již obsahuje 10 000 aplikací připravených pro Apple Watch, mezi nimi se například nachází Facebook Messenger či GoPro pro vzdálené ovládání spárované outdoorové kamery.

  

Apple také vyzdvihl zdravotní funkce hodinek skrze novou aplikaci AirStrip, která má změnit komunikaci mezi pacienty a lékaři. Tato aplikace využívá vestavěných senzorů k monitorování tepu, krevního tlaku a dalších životních funkcí a veškeré údaje zpřístupní lékaři.

Lékař si poté může na základě získaných dat domluvit s pacientem například osobní prohlídku. Hodinky prý dokonce budou umět kontrolovat srdeční tep plodu těhotných matek. To vše by mělo být dostupné již 16. září, kdy bude systém Watch OS 2 oficiálně dostupný.

 

   

Mezi novinky také patří kožené pásky k Apple Watch od společnosti Hermes, k dispozici mají být v říjnu. Apple také připravil nové variace hodinek, sportovní edice bude nově dostupná v růžové a zlaté barvě. Kromě toho se dočká nejlevnější edice hodinek i několika nových barev silikonových náramků. Nově zbarvené varianty budou k dispozici od dnešního dne ve vybraných zemích (ČR bohužel stále chybí) za stejnou cenu jako původní model.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku