TOPlist

Alcatel OneTouch Pop 2 (5): Dvě SIM karty, LTE a cena pod čtyři tisíce

Značka Alcatel OneTouch uvedla na český a slovenský trh nový smartphone Pop 2 (5). Novinka disponuje pětipalcovým TFT LCD displejem, bohužel však jen s rozlišením 480 x 854 pixelů, podporou dvou SIM karet a také rychlých LTE dat včetně všech tuzemských pásem. Novinka již běží na Androidu 5.0 Lollipop a na českém/slovenském trhu je dostupná v bílé a černé variantě za 3 990 Kč (139,90 euro) včetně DPH. Přímo v balení se navíc nacházejí tři barevné kryty.

Telefon pohání čtyřjádrový Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz, který doplňuje 1 GB RAM a 8GB interní úložiště (uživatelsky přístupných je 5 GB). Nezapomnělo se ani na slot na microSD karty do kapacity 32 GB. Ve výbavě nechybí Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, FM rádio, gyroskop či DLNA.

Pro fotografování je k dispozici 5Mpx fotoaparát s autofocusem a přisvětlovací diodou, který zvládne nahrávat video ve Full HD rozlišení. Přední kamerka má rozlišení 0,3 Mpx. Baterie má kapacitu 2500 mAh. Celkové rozměry smartphonu jsou 141 x 71,5 x 9,7 mm, hmotnost je o něco výraznější – 174 gramů.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku