TOPlist

Ke stažení: Vyzkoušejte zdarma preview Office 2016 pro Windows

Microsoft v těchto dnech pořádá konferenci Ignite, která je zaměřena především na podnikovou sféru, ale některé její ovoce si budou moci utrhnout i koncoví spotřebitelé. Včera bylo například uvolněno veřejné preview nadcházející generace kancelářského balíku Office 2016, jehož finální verze spatří světlo světa letos na podzim.

  

Po vzoru Insider Preview Windows 10 si zájemci mohou vyzkoušet nové funkce s předstihem a zasílat Microsoftu zpětnou vazbu a tipy pro budoucí vylepšení. Preview balíku Office 2016 bude pravidelně aktualizováno až do vydání finální verze. Pro instalaci preview je nutné odstranit z počítače Office 2013, neboť tyto dvě aplikace nedokáží běžet bok po boku. Instalace je možná na počítače, notebooky a tablety s Windows 7, 8 a 10  ve 32 i 64bitové verzi, nové preview si můžete stáhnout z těchto stránek.

   
Word, Excel, PowerPoint z Office 2016 ve srování s jejich univerzálními protějšky

Souběžně s plnohodnotným desktopovým balíkem Office Microsoft sbírá zpětnou vazbu od Insiderů, kteří testují jednodušší univerzální aplikace kancelářského balíku. Je možné, že Office 2016 bude poslední desktopovou verzí balíku a v budoucnu ji nahradí několik komplexních univerzální aplikací s prémiovými funkcemi v rámci předplatného Office 365. Univerzální aplikace Office pro Windows 10 IP si můžete stáhnout z následujících odkazů:

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku