TOPlist

Safírové sklíčko Apple Watch odolá kladivu i vrtačce

Sázka na safírovou ochranu displejů loňských iPhonů skončila krachem, Apple tak nadále využívá safírových sklíček pouze k ochraně sklíčka chránícího čočku fotoaparátu a domovské tlačítko. Za čtrnáct dní se dostanou do prodeje hodinky Apple Watch, jejichž displej bude také chráněn safírovým sklíčkem (vyjma edice Sport). Jedno ochranné sklíčko z Apple Watch získali redaktoři webu iPhonefixed a podrobili jej zkouškám odolnosti. Na video se můžete podívat na těchto stránkách.

Není žádným překvapením, že sklíčko odolalo tření o kamennou zeď, či stírání kovovou mincí nebo klíčem. Neprojevilo se na něm ani tření smirkovým papírem, lehké poťukání kladivem a nakonec ani pokus projít sklem za pomoci vrtačky. Všechny tyto testy přežilo sklíčko Apple Watch bez ztráty kytičky, tudíž si můžete být jistí, že pokud nepracujete denně s ostrými diamanty, poškrábete maximálně kovové tělo hodinek.

   

Nejlevnější varianta Apple Watch se safírovým sklíčkem přijde na 549 dolarů (14 200 Kč bez DPH), o 200 dolarů (5 200 Kč) levnější edici Sport chrání „pouze“ zpevněné sklo ION X.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku