TOPlist

Odhaluje tento rozmazaný obrázek nástupce Lumie 1020?

O nástupci fotokrálovny Lumia 1020 se spekuluje již hodně dlouho, bohužel se jedná spíše o zbožné přání fanoušků než o realitu – vývoj a výroba fotomodulu s vysokým rozlišením údajně stály Nokii obrovské peníze a Microsoft po převzetí její mobilní divize zaříznul všechny prodělečné projekty. Novou naději nicméně nalévá do žil leaker v důchodu Evan Blass alias @evleaks.

Ten na svůj Twitter zveřejnil rozmazaný obrázek velkého fotomodulu s trojnásobnou přisvětlovací LED diodou, pod nějž napsal zprávu fanouškům Windows, aby neztráceli naději. Vzhledem k absenci xenonového blesku spíše očekáváme, že se jedná o fotoaparát chystané Lumie 940 nebo její větší sestry 940 XL, to však neznamená, že nedočkáme velmi vysokého rozlišení či jiné technologické vymoženosti schované pod značku Pureview. Od @evleaks rovněž víme, že příští vlajková loď Microsoftu bude disponovat čtečkou oční duhovky. Snad se v blízké budoucnosti dozvíme další novinky o chystaných Lumiích.

Aktualizováno v  18:10

Server PhoneDesigner.eu na základě rozmazaného obrázku vytvořil render optiky fotoaparátu, zde je výsledek.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku