TOPlist

Recenze LG G Flex 2: Prohnutý elegán, který se umí opravit

První generace smartphonu LG G Flex způsobila revoluci. Prohnutou konstrukci včetně displeje do té doby nikdo jiný nenabízel. Jeho nástupce vylepšuje všechny nedostatky předchůdce a přidává i něco navíc.

LG G Flex první generace (recenze) způsobil začátkem loňského roku veliký rozruch. Společně se Samsungem Galaxy Nexus totiž patřil mezi první sériově vyráběné telefony s prohnutým displejem, a oproti Nexusu u něj byla zakřivená také baterie. Revoluční displej nabízel úhlopříčku 6 palců a technologii P-OLED. Jeho rozlišení bylo ovšem pouze 720 × 1280 pixelů (HD), což je vzhledem k velikosti opravdu málo. Hardwarová výbava odpovídala tehdejší špičce – čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 na frekvenci 2,26 GHz doplňovaly 2 GB operační paměti.

Jedním z lákadel byl také zadní kryt, který uměl částečně zacelit vzniklé rýhy. Hlubší škrábance sice zůstaly, ale ty jemnější po čase zmizely a telefon vypadal jako nový.

Na nástupce jsme si museli počkat až do letošního veletrhu CES. LG G Flex 2 se poučil z chyb a nedostatků staršího modelu. Úhlopříčka displeje se snížila na přijatelných 5,5 palce a rozlišení naopak vzrostlo na 1080 × 1920 pixelů (fullHD). Použitý osmijádrový 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 810 patří v současnosti k tomu nejlepšímu, s čím se můžeme u smartphonů setkat, a ano – zahřívá se. Operační paměť se liší v závislosti na kapacitě úložiště, podobně jako u modelu LG G3. Verze s 32 GB vnitřní paměti má 3 GB RAM, zatímco 16GB varianta si musí vystačit „pouze“ s 2 GB operační paměti.

  

Změn se dočkal také zadní kryt. Stejně jako u předchůdce umí sám zacelit drobnější rýhy. Oprava ovšem probíhá daleko rychleji než dříve a dá se říci, že škrábance doslova mizí před očima. Skvěle to funguje například na drobné oděrky vzniklé při přenášení v kapse. Za nevšední design a špičkovou výbavu si nechá výrobce zaplatit. Cena se aktuálně pohybuje na hranici 16 000 Kč, což není málo, ale na druhou stranu – ve srovnání s vlajkovými modely konkurenčních výrobců (HTC One M9 či Samsung Galaxy S6) stále vychází nejlevněji. Bude také zajímavé sledovat, jakou cenovou politiku nasadí LG u chystaného modelu G4.

Klady (+)

  • originální design
  • dobré dílenské zpracování
  • zadní kryt zaceluje škrábance
  • kvalitní displej s dobrou čitelností na sluníčku
  • výkonný hardware
  • kvalita fotografií a (4k) videa
  • notifikační dioda
  • nejlevnější z letošních vlajkových modelů

Zápory (-)

  • slabší výdrž baterie
  • občas pomalejší reakce systému
  • při vyšší zátěži se zahřívá
  • na odlišnou ergonomii si chvíli budete zvykat

Obsah balení

Balení telefonu je poměrně malé. Po sejmutí víka, které svým prohnutým okrajem napovídá, s čím máme čest, spatříte samotný telefon. Po jeho vyjmutí se dostanete do spodní části krabičky, ve které najdete veškeré dodávané příslušenství. Kromě 2A napájecího adaptéru s odpojitelným kabelem jsou zde už jen špuntová sluchátka a uživatelské příručky. Sluchátka dobře sedí v uších, ale jejich zvukový přednes není valný. Chybí hlavně basová složka zvuku.

Pouzdro nebo ochrannou fólii na displej budete bohužel v krabičce hledat marně. Pokud se bez ochrany neobejdete, můžete si dokoupit originální flipový kryt. Jeho cena je zhruba 1000 Kč.

 

Konstrukce a vzhled: S ničím si jej nespletete

G Flex 2 patří spíše k větším telefonům. Se svými rozměry 149 × 75 × 9,4 mm je ale o něco málo menší než předchůdce. Hmotnost 152 gramů je odpovídající vzhledem k velikosti. Vzhledem k zakřivení si na ergonomii budete muset chvíli zvykat – je totiž odlišná než  většiny jiných telefonů na trhu, a počítat je třeba také s umístěním ovládacích tlačítek na zadní stranu, což je věc, kterou LG u svých top modelu tlačí poměrně aktivně, a rozhodně se tohoto rozvržení nemusíte obávat, naopak.

 

Největší předností zakřiveného G Flexe 2 je především jeho vzhled. Při čelním pohledu není průhyb tolik znatelný, jako při pohledu z boku. Díky tvaru konstrukce se telefon velmi dobře drží v ruce a působí na první pohled kompaktnějším dojmem. Pokud hledáte netradiční telefon, který všechny zaujme, je G Flex 2 horkým kandidátem.

 

Na rozdíl od první generace je konstrukce opravdu pevná a ani při silném stlačení zad nedojde k výraznějšímu narovnání. Přestože je zadní kryt odnímatelný, je celá konstrukce opravdu velice bytelná a nesetkáte se s nežádoucím skřípáním.

 

Celý předek je krytý sklem Gorilla Glass třetí generace, které po svém obvodu lemováno tenkým stříbrným rámečkem. Na spodní straně se vyjímá logo výrobce. Senzorová tlačítka budete hledat marně, telefon má totiž tlačítka na displeji. Reproduktor pro hovory je osazen uprostřed horní části. Nalevo od něho je ukryta čočka čelního fotoaparátu s maximálním rozlišením 2 Mpx. Kromě toho ukrývá levý horní roh také notifikační LED a senzory přiblížení a okolního jasu.

 

Spodní hrana je vyhrazena konektoru micro USB a sluchátkovému výstupu. V jejich blízkosti se ukrývá také otvor mikrofonu. Horní hrana je o něco málo tenčí než ta spodní. Kromě druhého otvoru pro mikrofon si všimnete především okénka vestavěného infraportu. Ten neslouží k přenosu dat, jako tomu bylo několik let zpátky, ale pro ovládání přístrojů (TV, set-top-boxy, projektory apod.).

  

Nejzajímavěji působí zadní strana smartphonu. Plastový kryt svým vzhledem na první pohled připomíná kov. Kromě testované šedé varianty je k dostání také rudě zbarvený model, který ovšem nepůsobí tak decentně. Povrch je opatřen speciálním lakem, který se dokáže vypořádat s jemnějšími vrypy. Ani po skončení testování jsem nezpozoroval žádné oděrky ani škrábance a záda vypadala jako nová. S hlubšími škrábanci si lak neporadí, ale i tak tuto technologii vítáme a ocenili bychom ji i u jiných modelů.

Po sejmutí zadního krytu se dostanete ke slotům na SIM a na micro SD kartu. Baterie je v telefonu pevně osazena a není uživatelsky vyjímatelná. Její kapacita je 3000 mAh, což je o 500 méně než nabízela první generace.

 

Tlačítko pro spuštění přístroje je osazeno mezi kolébkou pro ovládání hlasitosti v horní třetině zad. Podobné řešení používá LG v poslední době poměrně často a obzvláště u větších telefonů jsme s umístěním spokojeni. Čočka hlavního fotoaparátu je o malý kousek vystouplá nad rovinu zad. Díky prohnutí se ale nebude přímo dotýkat podložky. Vedle čočky má své místo dvou diodový blesk a senzor pro laserové zaostřování.

Mřížka ve spodní části kryje reproduktor. Jeho umístění není zvoleno příliš vhodně s ohledem na sledování videí případně hraní her. Mnohem radši bychom uvítali umístění reproduktoru na čelní stranu. Díky tomu, že jsou veškeré ovládací prvky osazena na zádech přístroje, zůstaly boky nevyužité.

Displej: P-OLED s omezeným jasem

Displej s úhlopříčkou 5,5″ a rozlišením 1080 × 1920 pixelů využívá technologii P-OLED. Díky tomu je zaručena výborná čitelnost na přímém slunci. Barevné podání je vcelku věrohodné, navíc si můžete vybrat mezi třemi barevnými profily. Minimální úroveň jasu je zvolena dostatečně nízko, takže při použití ve tmě nebudete namáhat své oči. Nejvyšší úroveň je také dostatečná. Automatická regulace nastavuje intenzitu na můj vkus dost agresivně a obzvláště přes den by se hodila o něco vyšší úroveň.

Při používání jsem narazil na velmi nepříjemný problém. Při větším vytížení procesoru (hraní her, natáčení 4K videa apod.) docházelo k nadměrnému zahřívání, které mělo za následek snížení maximální úrovně jasu. Telefon zkrátka neumožnil nastavit jeho hodnotu naplno, ale třeba jen na 80 %. Tělo telefonu bylo sice poměrně teplé, rozhodně bych jej však neoznačil za horké. Je tedy možné, že se výrobce spíše jistí před případnými problémy. Možná, že bude toto omezení v některé z následujících aktualizací zrušeno.

Hardware: To nejlepší na trhu

Trumfem G Flex 2 není jen jeho netradiční konstrukce a vzhled, ale také výkon. Osmijádrový 64bitový procesor Qualcomm Snapdragon 810 běží na maximální frekvenci 2 GHz. Grafický výkon zajišťuje čip Adreno 430. Tento chipset je v poslední době velmi často zmiňován kvůli jeho přehřívání. Při testování výkonu v několika benchmarcích se telefon sice zahříval, ale nikdy se nerozpálil tak, jako například HTC One M9. K přehřívání přesto docházelo, což se projevilo na nemožnosti nastavení nejvyšší intenzity jasu u displeje. V 3D Marku Ice Storm Unlimited jsme naměřili 22 577 bodů, v AnTuTu 52 689 bodů.

 

Do testu nám dorazila varianta s 16GB vnitřním úložištěm a 2 GB operační paměti. Stejně jako u Samsungu Galaxy S6, se i v tomto případě setkáváme s pamětí typu DDR4. Její výhody jsou především vyšší datová propustnost a zároveň nižší provozní napětí, a tím i spotřeba. Praktický přínos ale drtivá většina uživatelů nepocítí. Ihned po spuštění je k dispozici zhruba 800 MB volné kapacity. Po chvilce se ovšem paměť ještě o něco více zaplní a zbyde tak zhruba pouze 650 MB.

Z 16 GB má uživatel k dispozici pouze necelých 7,5 GB. Naštěstí je pod zadním krytem přítomen slot na micro SD kartu, prostřednictvím kterého si paměť snadno rozšíříte.

Příjem signálu GPS je bezproblémový. Chipsety od Qualcommu podporují také rusný geolokašní systém Glonass a nejinak je tomu i u tohoto modelu. Určení polohy proběhne v průběhu několika sekund. Při navigaci ani geolokačních hrách nebudete mít žádné problémy.

Konektivita: Vše na co si vzpomenete

G Flex 2 zvládá kromě obvyklé GSM a 3G konektivity také sítě LTE. Podporovány jsou všechny „české“ frekvence, takže si rychlý mobilní internet vychutnáte i na venkově. Ve výbavě samozřejmě nechybí WiFi standardu a/b/g/n/ac a Bluetooth ve verzi 4.1. Technologii NFC nejčastěji využijete pro rychlé spárování s příslušenstvím, případně pro bezkontaktní transakce.

Zvuk

Reproduktor osazený na zadní straně telefonu hraje poměrně nahlas. Také kvalita zvukového přednesu se řadí spíše k lepším. Špatně nezní ani hudba ze sluchátkového výstupu. Bohužel dodávané špunty postačí pouze pro nouzový poslech a většina uživatelů tedy sáhne po kvalitnější konkurenci. V nastavení bohužel není žádná možnost úpravy zvukového výstupu, takže budete muset případně využít některou z aplikací třetích stran.

Baterie a výdrž

Akumulátor má proti první generaci nižší kapacitu. I tak ale patří 3000mAh baterie spíše k lehkému nadstandardu. Volba výkonnějšího SoC a displeje s vyšším rozlišením se bohužel negativně podepsala na spotřebě. Zatímco u předchůdce nebyl dostat se na dva dny výdrže při běžném používání, druhá generace vydrží pouze den. Největším žroutem elektrické energie je především displej. Pokud budete telefon používat střídmě, dva dny by vám mohla baterie vydržet.

  

Přehrávání HD videa s polovičním jasem displeje i hlasitostí se nedostanete ani na 6 hodin, což je opravdu velmi slabý výsledek. Nabíjení probíhá díky 2A adaptéru poměrně rychle, takže za dvě hodiny máte opět plně nabito. Od výdrže jsme ovšem očekávali mnohem více.

Systém a uživatelské prostředí: Občas pomalejší lízátko

LG patřilo mezi první společnosti, které aktualizovali své telefony na nejnovější Android Lollipop. G Flex 2 je touto verzí systému vybaven již přímo z výroby. Testovaný kus byl vybaven verzí 5.0.1.

 

Při prvním rozsvícení obrazovky se prostředí tváří, jako by šlo o čistý Android. Stačí ale otevřít menu případně jinou nabídku a hned zjistíte, že se výrobce opět spoléhá na svou vlastní grafickou nadstavbu. Některé telefony s podobnými nadstavbami mívají často problém s plynulostí. U dříve testovaného modelu LG G3 byla optimalizace opravdu příkladná. G Flex 2 s totožným prostředím lehce pokulhává. Při některých operacích docházelo k delším prodlevám, než bychom od podobně vybaveného kousku očekávali. Doufejme, že s další aktualizací systému dorazí také lépe optimalizované UI.

 
Pokud je telefon uspaný, můžetem tahem prstu od horní hrany zobrazit informace o datu, času a notifikacích

Hlavní nabídka je v podstatě totožná jako u čisté verze Androidu. V dolní části jsou čtyři aplikace, které zůstávají i po přechodu na jinou plochu. Počet obrazovek můžete samozřejmě libovolně měnit. Po vstupu do hlavního menu si jistě všimnete, že je rozdělené do dvou samostatných částí. Na kartě s názvem Aplikace najdete ikony všech nainstalovaných programů a her. Jejich pořadí můžete libovolně upravovat a ikony také můžete slučovat do složek. Druhá karta ukrývá náhledy dostupných widgetů. Pokud je chcete umístit na některou z obrazovek, stačí jej dlouze podržet a umístit na požadované místo.

 

V režimu přepínání naposledy spuštěných aplikací je zajímavá možnost pojmenovaná jako Dvojité okno. Pokud stisknete tlačítko, rozdělí se obrazovka na dvě poloviny. Z nabídky si poté vyberete, jaká aplikace má být spuštěna v horní a dolní části. Tato funkce je bohužel omezena jen na určité programy, což je rozhodně škoda. Můžete si alespoň libovolně měnit velikost oken.

 

Podoba, počet a pořadí spodních tlačítek se nastavuje při prvním spuštění. Pruh s těmito tlačítky může být buď průhledný, nebo černý. Horní indikační lišta má transparentní pozadí. Indikátor stavu baterie je v základu pouze grafický, ale pokud chcete, můžete si v nastavení zvolit, aby byl doplněn i o vyjádření stavu v procentech.

 

Rozbalená notifikační lišta toho moc nenabízí. Kromě zobrazení aktuálního data a času je zde jen pětice přepínačů. Můžete tak rychle spouštět či vypínat WiFi, datové připojení, automatické otáčení displeje a přepínat režim vyzvánění. Po stisknutí přepínače s názvem Quick Memo se vytvoří screenshot aktuální obrazovky a otevře se v jednoduchém editoru. Tomu se budeme věnovat později.

 

Kromě těchto hlavních prvků jsou zde také dva posuvníky. První z nich si volíte intenzitu jasu displeje, ten druhý slouží pro nastavení hlasitosti vyzvánění. Celkově se notifikační lišta LG moc nepovedla, konkurence většinou nabízí více možností.

Nabídka nastavení je rozdělena do čtyř základních kategorií – Sítě, Zvuk, Displej a Obecné. První záložka je vyhrazena různým volbám bezdrátových sítí. Kromě nastavení WiFi a Bluetooth je zde také například monitoring přenesených dat apod. Karta Zvuk ukrývá pochopitelně nastavení vyzváněcích melodií a tónů upozornění, včetně možnosti vibrací.

 

Záložka s názvem Displej neslouží jen k nastavení vlastností samotného displeje. Jdou zde totiž ukryty také možnosti zámku obrazovky a volba typu a velikosti systémového písma. Mezi způsoby odemykání telefonu najdete možnost Knock Code. Po jejím vybrání si zvolíte pořadí a umístění odemykacích bodů na displeji. Poté stačí pouze poklepat ve vámi zvoleném pořadí na tyto body a telefon se odemkne.

V nabídce gest si můžete navolit hned několik užitečných vychytávek. Osobně se mi nejvíce líbila funkce automatického přijetí příchozího hovoru po přiložení telefonu k uchu. Během doby testování jsem toto gesto využil opravdu mnohokrát a vždy fungovalo bezchybně.

Zajímavou vychytávkou je zobrazení času a data při vypnutém displeji. Stačí přejet prstem z horního okraje směrem dolů a na displeji se rozzáří hodiny. Pokud vám nevyhovuje tlačítko Power na zadní straně přístroje, lze displej rozsvítit také tím, že na něho dvakrát poklepete. Stejně tak jej můžete i vypnout.

Bonusové aplikace: Nahraďte dálkové ovladače telefonem

Bonusových aplikací není předinstalováno moc, což rozhodně chválíme. Často se totiž výrobci drží pravidla čím více, tím lépe a uživatelé mají v telefonech kopu programů, které nevyužijí. O aplikaci QuickMemo+ již byla řeč. Jedná se o jednoduchý poznámkový blok, ve kterém můžete vytvářet jednotlivé zápisky. Ty můžete psát jak ručně, tak i klasicky na klávesnici. Poznámky můžete doplnit i fotografiemi.

 

Aplikace Quick Remote promění telefon na dálkový ovladač. Díky vestavěnému infraportu můžete ovládat televize, set-top-boxy, projektory, klimatizace apod. Podporovány jsou všechny nejznámější značky, a pokud vaše zařízení v seznamu není, nemusíte zoufat. Aplikace se totiž umí naučit povely z originálního dálkového ovladače.

SmartWorld je vlastní elektronický obchod výrobce. Jedná se v podstatě o alternativu ke Google Play, ale v nabídce najdete jen věci na zkrášlení vašeho telefonu. Některá témata, vzhledy klávesnice a vyzvánění jsou zdarma, za některé budete muset zaplatit.

Velmi zajímavě vypadá RemoteCallService. Prostřednictvím této aplikace totiž můžete kontaktovat podporu, která může na dálku ovládat váš telefon a poradit vám s případnými problémy. Služba bohužel není v České republice dostupná.

Telefonování, zprávy a organizace

Prostředí pro uskutečňování hovorů je rozděleno do několika záložek a design je laděn ve stejném stylu jako zbytek systému. Kromě číselníku a logu hovorů můžete také procházet a pracovat s kontakty.

 

 Příchozí textové zprávy se zobrazí v plovoucím okně na hlavní obrazovce. V tomto okně na ně můžete také ihned odpovědět. Samozřejmě můžete otevřít také plnohodnotnou aplikaci na správu SMSek, kde jsou jednotlivé zprávy řazeny tak jak to znáte z jiných telefonů. Kalendář je přehledný a jednoduchý. Nechybí mu ale žádné podstatné funkce jako je tomu u konkurence. V telefonu jsou předinstalovány nejpoužívanější aplikace od Googlu.

Fotoaparát a video: Ostříme laserem

LG G Flex 2 nemá na bocích žádná tlačítka, takže se zdá, že mechanickou spoušť budete hledat marně. Výrobce ovšem naštěstí myslel i na příznivce tohoto řešení, takže jako spoušť slouží kolébka pro ovládání hlasitosti. Při focení těmito tlačítky se telefon nedrží zrovna pohodlně, ale i tak je to lepší než jen softwarové řešení.

Senzor hlavního fotoaparátu nabízí maximální rozlišení 13 megapixelů. Zvolit si můžete i nižší velikost fotografií. G Flex 2 umí natáčet video s maximálním rozlišením 4K, což je v dané kategorii již zažitý standard. Pro slow motion záběry je k dispozici režim 120 snímků za vteřinu v HD rozlišení. Kvůli zaostřování (resp. měření vzdálenosti foceného objektu) osadil výrobce laserový senzor. Ostření je díky tomu znatelně rychlejší a přesnější. Pro osvětlení tmavé scény můžete využít dvojici LED. Xenonový blesk by posloužil lépe, ale LED můžete využít i jako svítilnu.

-

Přední kamera s maximálním rozlišením 2 Mpx produkuje podprůměrné fotografie. V dnešní době, kdy vládne éra oblíbených selfie fotografií, bychom očekávali lepší senzor.

- -

Aplikace fotoaparátu je velmi jednoduchá. Na levém okraji je lišta s nastavením rozlišení fotografií i videa a volba snímacích režimů. Samozřejmostí je samospoušť a volba zábleskových režimů. Při pořizování autoportrétů oceníte ovládání hlasovými povely.

- - -

Při pořizování videa můžete záznam pozastavit a opět spustit. Tuto funkci nenabízí všichni, i když se jedná o dost podstatnou vlastnost. Zajímavý je také režim, při kterém telefon zaznamenává obraz z přední i zadní kamery zároveň.

- - -

Kvalita snímků i videí je na velmi dobré úrovni. LG dostalo z daného snímače opravdu maximum, takže ani při zhoršených světelných podmínkách nebudete kvalitou zklamáni. Laserový autofokus fungoval spolehlivě a ostrost byla příkladná.

Barevné podání a kresba jsou reálné a se šumem se prakticky nesetkáte. Vzhledem ke kvalitám snímače velmi zamrzí absence plně manuálního režimu. Někdy zkrátka automatika nemusí stačit.

Také kvalita videa patří k těm lepším. Pokud to myslíte s natáčením v rozlišení 4K vážněji, budete muset pořídit paměťovou kartu. Jedna minuta záznamu totiž zabírá lehce přes 200 MB místa, takže byste za chvíli zaplnili celé vnitřní úložiště.

Konkurence

Vzhledem k unikátní prohnuté konstrukci a zadnímu krytu, který umí sám opravit škrábance, se bude hledat konkurence velmi těžko. Pokud vám na prohnuté konstrukci nesejde a hledáte především výkon, je hlavním konkurentem model G3 (recenze) ze stejné stáje. Procesor má sice „jen“ 4 jádra, ale i tak je výkon obdobný. Fotoaparát a ostatní výbava je v podstatě identická jako u G Flexu. Displej nabízí větší rozlišení, ale zase není prohnutý. Největší výhodou je cena, která je o více než třetinu nižší než u testovaného kousku.

-

Pokud trváte na prohnuté konstrukci a naopak oželíte horší hardwarovou výbavu, můžete se porozhlédnout po první generaci LG G Flex (recenze). Displej s větší úhlopříčkou a zároveň nižším rozlišením není žádná výhra. Procesor Qualcomm Snapdragon 800 s 2 GB operační paměti má výkonu ještě dostatek. Horší to bude s kvalitou fotoaparátu a nepotěší ani starší verze systému Android. Výhodou je poloviční cena proti druhé generaci.

-

Ze stáje telefonů se systémem Windows Phone může konkurovat snad jen Nokia Lumia 930 (recenze). Hardwarová výbava je sice staršího data, ale díky optimalizaci systému nedostatek výkonu nepocítíte. Tělo sice není prohnuté, ale za to je celá konstrukce vyrobena z hliníku, který působí luxusním dojmem. V poměru cena / výkon G Flexe zadupe do země.

Vzhledem k ceně, která atakuje hranici 17 000 Kč, se dostáváme do vod, kde vládne Apple. iPhone 6 (recenze) má sice menší úhlopříčku displeje, ale jinak se může svými parametry klidně rovnat. Po nedávném zdražení si sice něco připlatíte, ale některým uživatelům zkrátka nemusí připadat značka LG dost exkluzivní.

-

Závěrečné hodnocení

LG G Flex první generace působil spíše jako demonstrace možností současných technologií. Vzhledem k vysoké ceně si jej koupili především nadšenci a uživatelé, kteří hledali nevšední telefon. Obdivujeme, že se LG pustilo do druhé verze, která odstraňuje zásadní nedostatky a působí mnohem lepším dojmem.

Prohnutá konstrukce zlepšuje pohodlnost při používání, ale jejím hlavním účelem je odlišení se od ostatní konkurence. Jinak si totiž můžete s klidným svědomím koupit G3, který má v podstatě identickou výbavu a i velmi podobný vzhled. Zadní kryt s povrchovou úpravou, která je odolná proti škrábancům bychom rádi viděli i u jiných telefonů. Není totiž nic horšího, než když se po pár dnech objeví na novém telefonu nevzhledné rýhy.

  

Plynulost systému občas pokulhává. Hardwarová výbava je špičková, takže problém bude v samotné optimalizaci. Doufejme, že se v některé z následujících aktualizací plynulost zlepší.

Pro koho je tedy G Flex 2 určen? Nejčastěji si jej budou kupovat nadšenci do nových technologií a uživatelé, kteří se budou chtít odlišit od ostatních. Kdekoliv totiž vyndáte tento telefon z kapsy, zaujmete vaše okolí. A pokud vedle sebe postavíme iPhone 6, Samsung Galaxy S6, HTC One M9 a LG G Flex 2, vychází nám dnes testovaný model stále nejlevněji, což mu rozhodně hraje do karet.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku