TOPlist

Oppo představilo tabletofon U3: Jako příslušenství si můžete koupit králičí ocásek

Pro čínskou společnost Oppo je letošní leden měsícem nových produktů. Minulý týden obohatila své portfolio modely RC1 a Mirror 3, dnes k nim přidala tabletofon U3, jehož parametry před nedávnem odkryla čínská certifikační autorita TENAA.

  

Vinu za nadstandardní rozměry 156,8 × 81 × 8 mm nese především displej o úhlopříčce 5,9 palců, jemuž dal výrobce do vínku Full HD rozlišení. Nad displejem se nachází čelní kamerka s rozlišením 5 megapixelů doplněná o LED blesk, tudíž pořizování selfies za zhoršených světelných podmínek nebude problém. Hlavní fotoaparát na zadní straně pochází od Sony a pořizuje snímky o maximálním rozlišení 13 megapixelů, případně 50 megapixelů po extrapolaci. Milovníci zpomalených záběrů ocení možnost natáčet video při 120 snímcích za vteřinu.

  

Výkon telefonu zajišťuje 64-bitový osmijádrový procesor MediaTek 6752 s taktem 1,7 GHz, operační paměť jsou 2 GB, vnitřní úložiště pak nabídne 16GB prostor, který lze následně rozšířit paměťovou kartou microSD. Tabletofon lze provozovat v sítích LTE, NFC však ve specifikacích zmíněno není. Zařízení se pyšní baterií s kapacitou 3 000 mAh, kterou lze díky technologii VOOC fast chargé nabít na 75 procent za půl hodiny. O kvalitní zvukovou stránku se stará audiočip AK4961.

  

Tabletofon má hmotnost 195 gramů, záda jsou tvořena strukturovaným plastem v bílé nebo černé barvě. Výrobce nabízí speciální kryt s bílou chlupatou koulí připomínající králičí ocásek, která má sloužit pro bezpečnější držení tohoto téměř šestipalcového macka v jedné ruce.

 

Pro snadnější ovládání je navíc připraven režim, který zmenší obsah na displeji k levému nebo pravému okraji telefonu. Operačním systémem je Android 4.4 KitKat oblečený do kabátku Color OS 2.0.1. Cenu ani dostupnost tabletofonu Oppo U3 a králičího ocásku prozatím výrobce neoznámil.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku