TOPlist

Microsoft Band 2 na uniklých renderech: Zahnutý displej, kovový rámeček a spousta senzorů

Už jen dva týdny nás dělí od velké tiskové konference Microsoftu, na níž budou představeny nové Lumie, tablet Surface Pro 4 a také druhá generace náramku Microsoft Band. Zatímco o Lumiích víme takřka vše a od Surface Pro 4 očekáváme jen lehký upgrade, o náramku jsme dosud neměli vůbec žádné informace. Až doteď.

  

Španělská stránka Microsoft Insider zveřejnila první, údajně autentické rendery, a také očekávanou výbavu. Vzhled se má od první generace lišit hned v několika aspektech – nejviditelnější změnou je zahnutý displej, který lemují patrně kovové strany, přičemž jedna z nich obsahuje dvě hardwarová tlačítka. Doufáme, že displej bude opatřen odolnějším sklíčkem, což byl jeden z velkých neduhů loňského modelu. Tělo části s displejem je příjemně tenké, za to zapínání řemínku vypadá dosti mohutně, zřejmě sem byla přesunuta baterie.

  

Náramek bude pochopitelně sloužit zejména ke sledování sportovní aktivity, ačkoliv o možnost zakoupení kávy ve Starbucks by jeho majitelé přijít neměli. V senzorové výbavě nemá chybět čidlo srdečního tepu, akcelerometr, gyroskop, GPS, mikrofon, senzor okolního osvětlení, senzor galvanické vodivosti kůže a čidlo UV záření.

  

Očekává se, že náramek bude spolupracovat se systémy Android, iOS i Windows Phone, dokonce se spekuluje, že softwarovou část obstará edice Windows 10 pro internet věcí. Microsoft se již dříve nechal slyšet, že by druhá generace měla být dostupná i v zemích, kde se aktuálně prodávají tablety Surface, nám nezbývá než doufat, že se tento seznam brzy rozšíří i o Českou republiku.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku