TOPlist

Intel zmenšil kameru RealSense pro použití ve smartphonech

V loňském roce Intel představil 3D kameru RealSense, která je schopná zaznamenávat prostorovou hloubku, díky čemuž zvládá inteligentně skenovat objekty, rozpoznávat obličeje, emoce, 3D gesta apod. Tato kamera je prozatím součástí několika zařízení včetně tenkého tabletu Dell Venue 8 7000, o její propagaci se postaral mimo jiné i představitel fyzika Sheldona Coopera v několika reklamních spotech.

Intel tuto technologii hodlá posunout ještě dál, na konferenci Intel Developers Forum ji demonstroval generální ředitel Intelu Brian Krzanich na prototypu šestipalcového smartphonu. Prototyp vyrobila jedna nejmenovaná čínská firma a má sloužit k demonstraci využití technologie Real Sense v různých situacích a aplikacích. Samotná kamera m poloviční šířku i tloušťku oproti svému předchůdci.

  

Technologie RealSense by se v budoucnu mohla stát například konkurencí projektu Google Tango, o němž jsme však již nějakou dobu neslyšeli. RealSense je také na seznamu podporovaných technologií pro využití funkce Hello Windows, která slouží k bezheslové verifikaci uživatele na zařízeních s Windows. Jak Windows Hello funguje, ukázal Krzanich přímo na pódiu Developer fóra.

Zda tato technologie dorazí i na běžné mobilní telefony, ukáže až čas. Již dříve se objevily spekulace, že nástupce Lumie 940 dostane 3D kameru schopnou ověřit uživatele; je možné, že se bude jednat právě o Intel RealSense.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku