TOPlist

Hololens do vesmíru nedoletěly, raketa krátce po startu explodovala

Včera byla k Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) vyslána raketa Falcon 9 společnosti SpaceX, na jejíž palubě cestovala i dvojice brýlí Microsoft Hololens. Virtuální realita měla sloužit astronautům k modelování různých situací, které mohou na ISS nastat, a jejich řešení za pomoci nápovědy ze Země. Projekt ale nakonec bohužel ztroskotal hned na startu.

Raketa Falcon 9, která nesla nákladní loď Dragon s téměř dvěma tunami materiálu, dvě minuty po startu explodovala. Podle majitele společnosti Elona Muska došlo k problému před odpojením prvního stupně, patrně v důsledku přetlaku v horní nádrži s kapalným kyslíkem. Na palubě nebyli žádní lidé, nicméně mezi nákladem byla i voda a potraviny pro posádku ISS. Ta však má zásoby ještě zhruba na čtyři měsíce, tudíž se očekává brzký start další rakety i s brýlemi Hololens na palubě.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku