TOPlist

Fossil Q: Nová řada nositelné elektroniky zahrnuje i kulaté hodinky s Android Wear

Fossil je americká módní společnost, která navrhuje a vyrábí oblečení a nositelné doplňky, včetně šperků a hodinek. Nejedná se o žádného trpaslíka, čistý roční příjem skupiny Fossil Group se počítá ve stovkách milionů dolarů, a její šperky a hodinky lze zakoupit oficiálně i na našem trhu. Pro nás je značka Fossil zajímavá teprve nyní, neboť oficiálně vstupuje do světa nositelné elektroniky.

 

Její nová řada chytrého módního příslušenství se jmenuje Fossil Q a obsahuje dva sportovní náramky a dvoje chytré hodinky. Rodina doplňků Q je navržena ve spolupráci s Intelem, jednotlivé modely lze spárovat s Androidem 4.3 nebo iOS 8.2 a vyšším.

Q Reveler a Q Dreamer jsou fitness náramky, které nemají displej, ale obsahují barevné diody, přičemž každá barva může představovat jeden z vašich kontaktů. Podle zavibrování a rozsvícené barvy tak okamžitě poznáte, kdo vás sháněl. Náramky jsou také schopné zaznamenávat pohyb uživatele (zřejmě pouze akcelerometrem), model Q Dreamer navíc nabídne vyměnitelné pásky. Oba modely přijdou na 125 dolarů (3 000 korun bez DPH). 

    

Stejný systém barevných diod a vibračního motorku obsahují k notifikování i hodinky Q Grant, jinak se jedná o klasické mechanické hodinky, které mají být navíc schopné sledovat fitness aktivitu uživatele. Výrobce si za tento model řekne o 175 – 195 dolarů (4 200 – 4 700 Kč bez DPH).

 

Poslední model je pro nás nejzajímavější, jedná se totiž o chytré hodinky Q Founder postavené na platformě Android Wear.

   

Bohužel hardwarová specifikace zůstává zahalena rouškou tajemství, a tak si můžeme výbavu domýšlet pouze pohledem na obrázek výše, který odhaluje kulatý tvar, kovové tělo a ovládací tlačítko (korunku) na pravé straně. Hodinky mají přijít na trh před Vánoci za cenu 275 dolarů (6 600 Kč bez DPH).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku