TOPlist

ZTE představilo nové Nubie: Vlajková loď Z7 má výbavu srovnatelnou s LG G3

Na dnešní den připadlo obohacení porftolia čínského výrobce ZTE o tři nové modely řady Nubia, které zaujmou působivou výbavou. Vlajková loď Nubia Z7 míří hodně vysoko.

Čínská společnost ZTE si na dnešek připravila tiskovou konferenci, na níž představila nejen očekávanou vlajkovou loď ZTE Nubia Z7, ale rovněž její deriváty Max a Mini. Zatímco Nubia Z7 nabídne špičkovou výbavu, která může udělat vrásky na čele zavedeným výrobcům mobilních telefonů včetně LG nebo Samsungu, modely Z7 Max a Mini zaujmou vysokým výkonem a velice nízko postavenou cenou. Pojďme se na ně podívat.

   

ZTE Nubia Z7

Nejvybavenější model z trojice novinek nabídne oproti všem dřívějším spekulacím displej s QHD rozlišením na 5,5 palcích, díky čemuž se může směle měřit s LG G3. Výkon jí dodává procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, podpořený 3 GB RAM. Uživatelská paměť má kapacitu 32 GB a lze ji rozšířit paměťovou kartou microSD. Hlavní fotoaparát Exmor RS od Sony nabídne rozlišení 13 Mpx, duální LED diodu, f/2.0 a optický stabilizátor obrazu. Přední kamerka nabídne stejné rozlišení, jako dnes představený Selfie telefon od Sony – 5 Mpx.

    

Konektivitu obstarává Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth ve verzi 4.0 a nejrychlejší sítě FDD-LTE. Telefon rovněž přijde s podporou dual SIM. Tělo má tloušťku 8,9 milimetrů, na napájení je připravena baterie o kapacitě 3 000 mAh. Operačním systémem je Android ve verzi 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou Nubia UI 2.0. Cena vlajkové lodi ZTE je stanovena na 3 450 Yuanů (asi 11 300 Kč bez DPH).

     

ZTE Nubia Z7 Max

Název tohoto modelu je poněkud zavádějící, jednak Z7 Max není větší, než běžná „zet sedmička“ a výbava je dokonce horší. Stejně velký 5,5palcový displej nabídne Full HD rozlišení. Výkonovou stránku obstarává stejný procesor Qualcomm Snapdragon 801, jen se musí spokojit o gigabajt menší pamětí. Vnitřní úložiště ale zůstalo stejné, i jeho rozšiřitelnost paměťovou kartou.

    

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 Mpx, LED blesk, ale postrádá optickou stabilizaci obrazu. Konektivita je stejná jako u vyššího modelu včetně podpory dual SIM a LTE. Kapacita baterie je 3 100 mAh, operačním systémem je opět Android 4.4 s vlastním prostředím Nubia UI. Lehké kompromisy u jinak špičkového telefonu se podepsaly na velmi příznivé ceně, která činí 2 000 Yuanů (6 500 Kč bez DPH).

    

ZTE Nubia Z7 Mini

I v tomto případě jméno telefonu nepříliš souhlasí s výsledkem, neboť tento “Mini” telefon má úhlopříčku displeje rovných 5 palců, což rozhodně není málo. Jeho rozlišení je Full HD, takže je jemnější než u modelu Z7 Max. Jemu je také nejpodobnější zbytek výbavy – Snapdragon 801, 2 GB RAM a 13megapixelový fotoaparát Sony Exmor RS bez optické stabilizace.

  

Jediné místo, kde se bralo, je uživatelská paměť, která se smrskla na 16 GB, stále je však možné rozšířit ji paměťovou kartou. I tento přístroj si zachovává podporu pro LTE i dual SIM. Kapacita baterie poklesla na 2 300 mAh. Očekávaná cena tohoto přístroje je velmi lákavá, pouhých 1 500 Yuanů (necelých 5 000 Kč bez DPH).  

   

Nové Nubie od ZTE vypadají skutečně velice hezky, díky Snapdragonu 801 nabídnou dostatečné množství výkonu a zajímavá je i jejich cena. Bohužel prozatím neznáme nic o jejich dostupnosti za hranicemi Velké čínské zdi.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku