TOPlist

Chcete ušetřit? Zařízení 2v1 spojují výhody tabletů a notebooků za jednu cenu

Koupě notebooku a k tomu ještě tabletu není rozhodně levná záležitost. Zajímavou alternativu, která může při nákupu ušetřit klidně i několik tisíc korun, představují zařízení 2v1. Dokážou totiž fungovat jako tablet i notebook, ale zaplatíte za ně pouze jednu cenu.

Nejde přitom o žádný marketingový trik. Ty nejlevnější hybridy, jak se zařízením 2v1 přezdívá, se dají pořídit už za 6000 Kč, což odpovídá pořizovací ceně obyčejného notebooku. V internetovém obchodě CZC.cz, kde můžete vybírat z 200 různých hybridů, navíc až do konce října k vybraným zařízením 2v1 získáte poukaz v hodnotě 1 000 Kč na další nákup u CZC.cz. Pro další informace o této akci navštivte web 2v1.czc.cz.

Ty nejlevnější hybridní stroje jsou často postaveny na podobných součástkách jako počítačové tablety. I za méně než deset tisíc korun je však možné sehnat modely, jež svým výkonem zdatně konkurují klasickým notebookům.

Na multimédia i práci

S cenovou hranicí 15 tisíc korun startují již plnohodnotné pracovní stanice, které se hodí pro široké spektrum využití. Je na nich možné sledovat filmy ve vysokém rozlišení, poslouchat hudbu, upravovat fotografie, brouzdat po webu nebo hrát jednodušší hry.

Samozřejmostí je také možnost práce s tabulkovými a textovými editory. Drtivá většina dražších strojů pracuje s plnohodnotným operačním systémem Windows 8, respektive s aktualizovanou verzí 8.1. Mezi levnějšími je však možné nalézt také několik modelů postavených na mobilní platformě Google Android.

Ceny zařízení 2v1 se šplhají i nad hranici 40 000 Kč. To však již hovoříme o profesionálních noteboocích s dotykovým displejem, které bez problémů poslouží i pro ty nejnáročnější úkony, mezi něž patří střih videa, práce s počítačovou grafikou atd.

Vysloveně herní mašinu ale mezi hybridy budete hledat marně. Stále je u nich totiž kladen důraz na vysokou mobilitu a co nejdelší výdrž baterie. Místo dedikovaných grafických karet tak mají prakticky bez výjimky integrované čipy. Na druhou stranu, ty dnes už nabídnou velice slušný výkon, připojit je k nim díky tomu možné klidně i dva další monitory.

Ten umí to a ten zase tohle

Před výběrem zařízení 2v1 je tak nutné si rozmyslet, jaké nároky na něj budeme klást. Pokud si jej pořizujeme primárně pro sledování filmů a občasné psaní zpráv, nejspíše nebudeme potřebovat ten nejrychlejší procesor vrcholné řady Intel Core i7. Pokud často cestujeme, budeme se zase poohlížet po strojích s úspornějším hardwarem, díky němuž se bez elektrické zásuvky obejdeme klidně i více než 15 hodin. 

Nutné je také podotknout, že neplatí přímá úměra “čím dražší, tím výkonnější”. Stejně jako u klasických notebooků si totiž výrobci nechají připlatit například za prémiové výrobní materiály, odolnější konstrukci nebo například jemnější rozlišení displeje. A to se do ceny může promítnout daleko více než rychlejší frekvence procesoru nebo větší kapacita operační paměti.

Na hybridech je díky dotykovému displeji možné snadno brouzdat po internetových stránkách, hrát hry nebo pracovat s multimédii. Když ale přijde na řadu práce, hned je k dispozici praktická klávesnice. Ta se velmi často k monitoru jednoduše přicvakne. Když ji nepotřebujete, jednoduše ji zase odpojíte a máte k dispozici citelně skladnější tablet. Dokovací stanice s klávesnicí navíc zpravidla obsahují druhou baterii, výdrž je tak díky nim dvojnásobná.


Acer Aspire Switch 10

Acer Aspire Switch 10 láká mimo jiné na chytrý systém magnetického uchycení klávesnice. Připevnit k dotykovému displeji ji totiž můžete nejen klasicky, ale klidně i obráceně – v takovém případě pak slouží dokovací stanice jako praktický stojánek, což se hodí například pro sledování filmů na 10,1palcovém displeji. Stroj pracuje pod čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Z3735F s frekvencí až 1,83 GHz a má k dispozici 2 GB operační paměti, 64GB SSD jednotku a grafiku Intel HD.


ASUS Transformer Book T100TA

Velice zajímavý poměr cena/výkon nabízí ASUS Transformer Book T100TA. Pořídit jej je možné za méně než devět tisíc korun, jeho součástky však odpovídají o něco dražším modelům. Pracovní tempo udává čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3740 s frekvencí až 1,86 GHz a 2 GB operační paměti. K dispozici je také 64GB úložný prostor a 10,1palcový odnímatelný IPS displej s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů.


Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 se těší poměrně velké popularitě, nabízí totiž jednu z nejatraktivnějších cen na trhu. Hardware svým výkonem i přesto ostudu tomuto stroji rozhodně nedělá. Srdcem modelu Flex je čtyřjádrový procesor Intel Pentium N3520 s frekvencí až 2,42 GHz. Dále jsou k dispozici 4 GB operační paměti. Monitor je s klávesnicí spojen napevno, otočit jej je však možné tak, že slouží jako podstavec. 


HP Envy x2

Díky odolné hliníkové konstrukci hybridu HP Envy x2 nevadí ani méně šetrné zacházení. Jeho proporce, které jsou dány 11,6palcovým odnímatelným displejem, jsou navíc velmi kompaktní. Na cestách tak tento stroj rozhodně nebude žádnou přítěží. Základem je dvoujádrový procesor Intel Atom Z2760 s frekvencí až 1,8 GHz, jenž spolupracuje s 2 GB operační paměti, grafikou Intel HD a 64GB SSD jednotkou.

Autor článku PR článek
PR článek
Takto označený obsah má charakter reklamního sdělení, jehož zadavatelem je subjekt třetí strany. Máte-li zájem o spolupráci či publikaci PR článku, kontaktujte nás na e-mailu [email protected].

Kapitoly článku