TOPlist

Uniklý render všechny zmátl: Z údajného Mi Bandu se vyklubal jiný náramek

Fitness náramek Xiaomi Mi Band patří k nejlevnějším, ale zároveň k nejpovedenějším náramkům na trhu. Jeho cena startuje na českém trhu těsně nad hranicí 500 Kč, a pokud se nebojíte objednávat ze zahraničí, můžete jej pořídit ještě levněji.

Zařízení je původně určené pouze pro platformu Android a umí zaznamenávat ušlou vzdálenost, monitorovat spánek, budit pomocí vibrací a v neposlední řadě také upozorňovat na různé notifikace z telefonu. Díky početné komunitě se časem objevily také neoficiální aplikace, díky kterým můžete náramek spárovat i s telefony od Applu, případně s přístroji s operačním systémem Windows Phone. Největší výhodou je ovšem výdrž, která při běžném používání hravě překoná hranici jednoho měsíce.

 

První generace Mi Bandu byla představena již téměř před rokem a očekává se, že se v brzké době dočkáme nové verze. O víkendu se objevil renderovaný obrázek náramku, který podle mnoha zahraničních zdrojů zachycuje nový Mi Band. Jak se ale později ukázalo, není tomu tak.

Web Gizchina.com totiž zjistil, že se jedná o fitness náramek od společnosti Zeaplus. Jeho základem je modul s monochromatickým OLED displejem s rozlišením 96 × 16 pixelů. Displej bohužel není dotykový, pro ovládání slouží jedno tlačítko v jeho blízkosti. Zeaplus Band má v podstatě totožné funkce jako náramek od Xiaomi. Umí monitorovat spánek, zaznamenávat ušlou vzdálenost, upozorňovat na příchozí hovory a SMSky apod. Nechybí samozřejmě ani odolnost proti vodě a prachu (certifikace IP 67). Náramek umí spolupracovat se systémy iOS a Android.

 

Většina zahraničních webů pokládala tento náramek za Mi Band zřejmě kvůli vzhledu, který je velmi podobný současné generaci. Jednou z možností je také to, že se bude totožný produkt prodávat pod značkou Xiaomi. Na rozřešení celé situace si budeme muset počkat nejspíš až do představení nového Mi Bandu.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku