TOPlist

Vodafone na Silvestra spojil přes 13 milionů hovorů

Stejně jako v případě T-Mobilu a O2, i u Vodafonu na Silvestra výrazně narostlo množství přenesených dat. U Vodafonu tento fakt navíc podpořila speciální nabídka se 100 GB dat zdarma. Počet hovorů oproti loňsku mírně poklesl, ale naopak vzrostla délka hovorů. SMS provoz vzrostl zejména díky velkému nárůstu provozu z aplikací, k mírnému navýšení došlo také u MMS. Nejvíce se o Silvestru volalo do Polska, na Ukrajinu a do Německa.

Letos lidé o Silvestru přenesli o 132 % více dat než loni. Špička nastala v 17 hodin. Značný nárůst přenosů dat koresponduje s rozšířením LTE. Hovorů operátor spojil přes 13,4 milionů, což je o 3 % méně než loni. Pro srovnání, v síti O2 se na Silvestra spojilo přes 19 milionů hovorů, u T-Mobilu více než 24 milionů hovorů. Špička tradičně nastala o půlnoci. Uživatelé si rovněž v síti Vodafonu poslali téměř 12,7 milionu SMS, což je o 8 % více než loni.

Špička, co se týče SMS, nastala v 0:19 hodin. V případě multimediálních zpráv to bylo 118 tisíc, což je o 1 % více než loni. Špička, co se týče MMS, nastala mezi 0.20 – 0.30 hodin. Nejvíce se volalo do Polska, na Ukrajinu a do Německa.

Autor článku Michal Javůrek
Michal Javůrek
Nadšenec do mobilních technologií, vášnivý fotograf, cyklista a sběratel starých telefonů. Pokud zrovna nesedím u počítače, najdete mě v přírodě s fotoaparátem přes rameno, nebo v sedle na kole.

Kapitoly článku