TOPlist

Selfie telefon od Sony dostane nástupce: Xperia C4 bude mít lepší displej a vyšší výkon

Společnost Sony byla jedna z prvních, která vyrobila smartphone určený pro příznivce tolik oblíbených selfie. Xperia C3 měla hardwarovou výbavu střední třídy a zadní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx. Největším lákadlem tohoto modelu byl ale přední fotoaparát, který disponuje rozlišením 5 Mpx. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale v Sony se rozhodli, že jej kvůli pořizování selfie doplní i o přisvětlující LED.

Nástupce s označením Xperia C4 staví na základech předchůdce. Čelní kamera zůstala stejná a výrobce zachoval také čelní LED. Vylepšení se týká hlavně výkonu a displeje. Ten má úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 1080 × 1920 pixelů (full HD). Procesor Snapdragon 400 nahradil modernější MediaTek MTK6752. Maximální takt jeho osmi jader je až 1,7 GHz, samozřejmostí je podpora 64bitových instrukcí.

Kapacita operační paměti se rozrostla na dvojnásobek, uživatelé budou mít nyní k dispozici 2 GB. Pro aplikace, hry a multimédia je připraveno 16GB vnitřní úložiště. Pokud by uživatelům kapacita nestačila, mohou ji snadno rozšířit prostřednictvím micro SD karet.

 

Hlavní fotoaparát se dočkal vylepšení. Xperia C4 je osazena 13Mpx čipem, který doplňuje přisvětlující LED. Baterie s kapacitou 2600 mAh je očekávaný průměr v dané kategorii. Kromě klasické verze by se na trh měla dostat také dual SIM varianta, která ponese označení Xperia C4 Dual. Novinka by měla na trh dorazit během června letošního roku. Doporučená cena zatím nebyla oznámena.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku