TOPlist

NVidia GeForce NOW: Přivítejte nástupce herní streamovací služby GRID

Herní streamovací služba GRID od společnosti NVidia dnes prošla výraznou změnou – veškeré služby spojené s cloudovým hraním jsou nově zastřešeny pod značkou GeForce NOW a stejně jako GRID ji bude možné využívat na Android zařízeních z modelové řady Shield.

GeForce NOW je první herní cloudovou službou schopnou streamovat v plném Full HD rozlišení (1080p) až při 60 snímcích za vteřinu. Měsíční poplatky budou činit 9,99 euro (272 Kč) a první tři měsíce členství jsou zdarma. GeForce NOW startuje v Evropě už zítra 1. října a knihovna obsahuje více než padesát oblíbených her. Další možností pro uživatele je zakoupení a hraní her, které nejsou součástí GFN knihovny.

NVIDIA samotná novou službu GeForce NOW označuje jako „Netflix pro hry“. Aktuálně je v nabídce dostupných více než 50 populárních počítačových her, a další budou postupně přibývat (těšit se můžete například na Mad Maxe, The Witcher 3 či Resident Evil: Revelations 2). Tyto áčkové tituly ale nebudou součástí standardního předplatného, ale bude je nutné dokoupit zvlášť, což může řadu zájemců odradit.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku