TOPlist

Druhá edice LG Watch Urbane dostává přímou podporu LTE, jemnější displej a pořádnou baterii

 LG dnes kromě smartphonu V10 se dvěma displeji představilo i druhou generaci chytrých hodinek LG Watch Urbane. Výrobce ji pojmenovává jako LG Watch Urbane 2nd Edition, změny se odehrály jak v designu, tak pod kapotou. Hodinky vůbec poprvé pohání speciální edice Android Wear s podporou operátorských sítí. 

Spravedlivější by bylo novinku srovnávat s LG Watch Urbane LTE, neboť nové hodinky přímo podporují 3G a LTE sítě, a jsou schopné pracovat zcela nezávisle na smartphonu. Dokáží zastat jeho funkce (včetně hlasitého telefonování) v situacích, kdy může telefon v kapse překážet, například při sportování. Kromě podpory operátorských sítí navíc disponují konektivitou Wi-Fi a Bluetooth 4.1, spárování je možné se smartphony s Andoridem a iOS.

Displej hodinek narostl z 1,3″ na 1,38″ a vzrostlo i jeho rozlišení na 480 × 480 pixelů (348 ppi). Technologie P-OLED zůstává stejná, kromě dotykového displeje lze hodinky ovládat trojicí tlačítek na pravé straně hodinek. Jedno slouží pro přístup k rychlým klávesovým zkratkám, druhé otevře aplikaci LG Health a třetí otevře seznam všech aplikací. Na úvodní obrazovku si budete moci vybrat jeden z 16 číselníků.

  

Hodinky pohání procesor Qualcomm Snapdragon 400, opírá se o 768 MB operační paměti, vnitřní úložiště zůstává 4GB. Senzorová výbava zahrnuje akcelerometr, gyroskop, kompas, barometr, GPS a PPG senzor pro měření srdeční aktivity, monitorování spánku, hladiny stresu apod. Tělo hodinek o průměru 44,5 mm je vyrobeno z nerezové oceli, řemínky jsou vyrobeny z hypoalergenního elastomeru.

  

LG Watch Urbane 2nd Edition mají poměrně výraznou tloušťku – 14,2 mm, může za to především baterie o kapacitě 570 mAh, která má hodinky udržet při životě jeden den. Neustále připojení k síti si v tomto případě vybírá svoji daň. Zaručena je odolnost vůči vniknutí vody a prachových částic s certifikací IP67.

  

Hodinky půjdou do prodeje v první vlně ve Spojených státech a v Jižní Koreji, Evropa se dočká později. Cenu LG prozatím nezveřejnilo.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku