TOPlist

Chystaný top model HTC A9 “Aero” poběží na Androidu 6.0 Marshmallow

V posledních týdnech bývá ve spojení se značkou HTC často spojován chystaný vlajkový model A9 s kódovým označením “Aero” (někdy také “Hima”). Na internet se totiž neustále dostávají nové informace a objevily se už také první fotografie. Podle těch to vypadá, že se inženýři při návrhu zadní strany celkem výrazně inspirovali u iPhonu 6.


Prototyp modelu HTC A9

Novinka by měla běžet na nejvýkonnějším čipu od MediaTeku – Helio X20 (MT6797). Ten disponuje deseti procesorovými jádry (2 × Cortex A72, 8 × Cortex A53) s maximálním taktem 2 GHz. Procesor doplní 4 GB operační paměti RAM. O zobrazování se postará 5,2″ Quad HD displej a přísun energie má zajistit 3500mAh baterie.

Vývojář MaximusHD ROM, který je mezi komunitou na Xda-developers velmi známý, a který má často blízko z nejrůznějším zákulisním informacím, nyní na svém twitteru upozornil, že novinka od HTC přijde rovnou s Androidem 6.0 Marshmallow, na který bude navlečena nová verze uživatelského prostředí HTC Sense 7.0. Připomínáme, že oficiálního představení HTC A9 bychom se měli dočkat 29. zaří, na kdy má tchajwanský gigant ve své domovině naplánovanou tiskovou konferenci.

Autor článku Jiří Hrma
Jiří Hrma
Zakladatel a šéfredaktor SMARTmania.cz, fanoušek moderních technologií a chytré domácnosti, cestovatel, milovník elektronické hudby a vyznavač extrémních sportů.

Kapitoly článku