TOPlist

To tu ještě nebylo: Příští telefon od Honoru dostane vysouvací fotoaparát

Společnost Honor, za kterou stojí čínský výrobce telefonů Huawei, se v obrovské konkurenci dokázala na trhu se smartphony prosadit a letos prodala již 20 milionů zařízení. I když nabízí telefony pro masy, nebojí se experimentovat, což dokázala například s modelem Honor 6 Plus (recenze), který je vybaven dvěma čočkami fotoaparátu. Chystaný smartphone s kódovým označením ATH-AL00 bude v oblasti fotoaparátu také velmi neobvyklý.

  

Přední i zadní fotoaparát bude umístěn na modulu, který se bude vysouvat ze zad přístroje směrem vzhůru. Vysouvání bude mít na starosti dedikované hardwarové tlačítko na levé straně telefonu, které patrně zároveň s vysunutím spustí aplikaci fotoaparátu. Na rozdíl od otočného fotomodulu na telefonech Oppo N3 či N1 bude modul od Huawei obsahovat dvě čočky, přičemž ta vepředu bude v případě zasunutého modulu schována.

  

Oba fotoaparáty zřejmě dostanou sdílenou duální LED diodu, možná se také výrobci podařilo ztenčit rámeček nad displejem, jiné výhody však v tomto řešení nevidíme. Naopak se budeme muset spoléhat na stoprocentní funkčnost mechanického dílu, a také máme strach, zda se světlo z blesku na přední straně nebude odrážet od horní strany zařízení. Věříme, že nám Honor při představení tohoto modelu veškeré výhody objasní. Kdy k němu však dojde, nevíme, vzhledem k úspěšné certifikaci u čínského úřadu TENAA možná již brzy.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku