TOPlist

Acer inovoval své portfolio konvertibilních notebooků, Aspire Switch 10 dostal skleněné tělo

Společnost Acer včera v New Yorku představila novinky v oblasti konvertibilních zařízení se systémem Windows. V rámci tiskové konference byly představeny mimo jiné inovované modely řady Aspire Switch 10, novinkou je levný notebook Aspire R11 s možností přetočit klávesnici okolo displeje o 360°. 

Acer Aspire Switch 10

Tento tablet s připojitelnou klávesnicí jsme recenzovali v loňském roce, pod jedním jménem se však skrývá více konfigurací a Acer v New Yorku přihodil další dva modely – Switch 10 E (SW3-013) a Switch 10 (SW5-015). 

  

První jmenovaný je pouze lehkou evolucí předchozích modelů, stále se jedná o desetipalcový notebook s odepínatelným displejem, který drží v klávesnicovém doku za pomocí magnetů. Zadní kryt tabletové části dostal nové, zářivější barvy a jeho součástí je nově čočka dvoumegapixelové kamerky. Stejná se nachází vepředu nad displejem, který si ponechal rozlišení 1 280 × 800 pixelů. Tablet v sobě ukrývá 30Wh baterii, která má zajistit výdrž po dobu 12 hodin. 

   

Druhý jmenovaný model míří s výbavou a použitými materiály o něco výše. Displej nese Full HD rozlišení a je možné jej ovládat dotykovým perem Acer Active Pen, to je však nutné dokoupit zvlášť. Displej kryje ochranné sklo Gorilla Glass třetí generace, stejná ochrana byla použita i na záda tabletu. Tablet má ve svých útrobách 23Wh baterii, která má zajistit 7 hodin provozu. 

  

Výpočetní výkon zajišťuje oběma tabletům čtyřjádrový procesor Intel Atom, podpořený 2 GB DDR3L paměti. Vnitřní úložiště obstará 64GB eMMC karta, velikost paměti bude možné rozšířit paměťovou kartou a klasickým pevným diskem ukrytým v klávesnicové části do velikosti až 1 TB. Klávesnice nabídne plnohodnotný USB port, druhé USB ve velikosti micro se nachází přímo na tělech obou tabletů. Bezdrátovou konektivitu zajišťují Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 4.0. Acer Switch 10 E půjde do prodeje v květnu za cenu 299 EUR (8 300 Kč bez DPH), vybavenější Switch 10 pořídíte v červnu za 449 EUR (12 400 Kč bez DPH). 

Acer Aspire R11

Acer rozšířil svoji rodinu konvertibilních zařízení o 11,6″ netbook s názvem Aspire R11, který svojí konstrukcí připomíná řadu Lenovo YOGA. Může za to displej, který lze otočit okolo klávesnicové části o 360°, čímž vznikne poměrně těžký a tlustý tablet – 1,58 kg, 20,9 mm. Displej zařízení nese rozlišení 1 366 × 768 pixelů, což na téměř dvanácti palcích není žádná dech beroucí hodnota. 

 

Acer Aspire R11 bude nabízen v mnoha konfiguracích, přičemž základním stavebním kamenem je blíže nespecifikovaný procesor Intel Pentium. Paměť může být až 1 GB, pevný disk 1 TB. Zařízení bude s okolím komunikovat skrze Wi-Fi, Bluetooth a plnohodnotnými porty USB, pro připojení externího zobrazovače poslouží HDMI a VGA port.

 

Acer Aspire R11 bude možné zakoupit v červnu za cenu 349 EUR (9 600 Kč bez DPH).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku