TOPlist

Sharp Aquos Crystal 2 představen, láká na displej bez rámečků a voděodolné tělo

Společnost Sharp představila nový smartphone s označením Aquos Crystal 2. Jedná se již o druhou generaci loňského modelu, který lákal na extrémně tenké rámečky okolo displeje. Novinka nabízí zobrazovací panel s úhlopříčkou 5,2 palce a rozlišením 720 x 1280 pixelů. Výrobce se chlubí použitou technologií S-PureLED, která má údajně nižší nároky na spotřebu a lepší obrazové kvality. Výpočetní výkon má na starosti čtyřjádrový procesor (MSM8926) s taktem 1,2 GHz a 2GB operační paměť.

 

Pro data a aplikace je připraveno interní úložiště s kapacitou 16 GB, slot na paměťové microSD bohužel chybí. Další výbava zahrnuje Bluetooth 4.0, v Japonsku nezbytný digitální TV tuner, NFC, LTE s podporou VoLTE a zvýšenou odolnost vůči vodě a prachu. Integrovaný akumulátor nabízí 2030 mAh a poslední zajímavostí je technologie Grip Magic se schopností rozpoznávání dotyků na bocích zařízení. Zahájení prodeje na japonském trhu je naplánováno v průběhu letošního léta. K dostupnosti v ostatních regionech se výrobce zatím nevyjádřil, ale neočekáváme, že bychom se s ním v Evropě oficiální cestou setkali.

  

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku