TOPlist

OnePlus 2 uniká na prvních fotografiích: Nabídne bleskurychlý snímač otisků prstů

Od odhalení telefonu OnePlus 2 nás dělí necelý měsíc, je však možné, že čínský výrobce do té doby provede na svém blogu kompletní striptýz chystané novinky. Z dřívějška víme, že následovník loňského zabijáka vlajkových lodí bude vybaven oboustranným konektorem USB-C a čipsetem Qualcomm Snapdragon 810, k této informaci si nyní můžeme připočíst čtečku otisků prstů.

  

Podle informací na blogu OnePlus se nemá se však jednat o běžný snímač nevalné kvality, který výrobce osadil jen za účelem dohnání konkurence, ale o senzor, který svojí rychlostí překoná i Touch ID. Statistiky OnePlus odhalily, že průměrný člověk odemkne denně svůj telefon 200krát, což při 3sekundové verifikaci skrze PIN ukrojí z života člověka 1 hodinu týdně. OnePlus 2 má přinést velmi rychlé a přesné sejmutí prstu s možností uložit až 5 profilů otisků. Pochopitelně stěžejní funkcí je bezpečnost, o způsobu zabezpečení se však zatím čínský výrobce nepochlubil.

  

Server PhoneArena zveřejnil dvojici fotografií, které mají OnePlus 2 zobrazovat. Pokud jsou autentické, bude snímač otisků prstů umístěn na zádech pod čočkou hlavního fotoaparátu. Záda telefonu mají vyráběna z rozličných materiálů, rámeček obepínající telefon pak bude kovový.

  

Úhlopříčka displeje je odhadována na 5,5 – 5,7 palců, díky tenký rámečkům však zabírá podstatnou část čelní plochy. Na kapacitní tlačítka pod ním se však bohužel ani tentokrát nedostalo. K představení OnePlus 2 dojde 27. července prostřednictvím virtuální reality

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku