TOPlist

Continuum ve Windows 10 Mobile zvládne i Snapdragon 617, důkazem je japonský krasavec NuAns Neo

Jestliže existuje funkce, která aktuálně dává systému Windows 10 Mobile náskok před konkurencí, tak je to Continuum – možnost připojit ke smartphonu periferie a používat jej s pomocí univerzálních aplikací částečně jako počítač.

  TIP: Recenze Continuum: Proměňte svůj smartphone v počítač

Tato funkce je prozatím omezena na vlajkové smartphony vybavené čipsety Qualcomm Snapdragon 810 a 808, Microsoft nicméně před nedávnem přiznal, že se snaží najít kompromis mezi výkonem a použitelností, aby Continuum přivedl i do levnějších zařízení (více informací). Japonská společnost NuAns na veletrhu CES dokázala, že si s Continuem poradí i čipset střední třídy, konkrétně osmijádrový Qualcomm Snapdragon 617.

 

Smartphone NuAns Neo jsme měli možnost spatřit již při jeho japonské premiéře, na globální prezentaci se však konečně dozvídáme víc o tomto netradičním kousku. Telefon zaujme na první pohled netradičním vzhledem, který má na starosti zadní kryt rozdělený na dvě části. Ty mohou být zakoupeny separátně, přičemž je na výběr ve spoustě plastových, kožených či dřevěných krytů v různých barvách a texturách. Mezi krytem a baterií je navíc prostor pro vložení jakékoliv karty, nejlépe se schopností bezdotykových operací.

  

NuAns Neo je smartphone střední třídy s pětipalcovým HD displejem, Snapdragonu 617 pomáhají při práci 2 GB operační paměti. Pro data je připravena 16GB paměť s možností rozšíření paměťovou kartou, ukládat na ni lze například snímky z 13Mpx fotoaparátu (světelnost f/2.0, BSI senzor) či 5Mpx selfie kamerky. Telefon si bere energii z 3 350mAh baterie, o jejíž nabíjení se stará oboustranný USB-C konektor. Ten je možné využít i pro drátové připojení minimalistické dokovací stanice pro Continuum, spojení je ale možné vyvolat i bezdrátově. Telefon váží 150 gramů a na dnešní dobu je to docela tlouštík, v pase má 11,3 mm.

    

Telefon je bohužel možné zakoupit pouze v Japonsku, takže nás ani nemusí mrzet absence podpory některých „českých“ LTE pásem. Je však pozitivní vědět, že Continuum dokáže pracovat i s procesory střední třídy. Snad se této díry ve střední třídě chopí některý z tradičnějších výrobců.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku