TOPlist

Huawei P8 bude představen v 15. dubna: Známe specifikace i cenu

Čínská společnost Huawei nedávno odhalila své plány pro letošní rok, mezi chystanými modely nemá chybět ani nástupce vlajkové lodě Ascend P7 (recenze), který byl představen loni v květnu. Od letošního roku Huawei vypouští název Ascend ze jmen telefonů, tudíž chystaná novinka ponese jednoduché jméno Huawei P8. Čínský server Weibo nyní odhaluje datum představení, parametry i cenu.

  

Huawei P8 má být zařízení s 5,2″ displejem o rozlišení Full HD (1 920 × 1 020 pixelů), který bude chránit třetí generace skla Gorilla Glass, tělo telefonu má mít unibody konstrukci z keramiky podobně jako safírová edice modelu Ascend P7. Na zádech telefonu má bydlet 13megapixelový fotoaparát se dvěma čočkami, podobně jako u modelu Honor 6 Plus. Tloušťka telefonu se má zastavit na působivých 6 milimetrech, přesto má pojmout baterii o kapacitě 2 600 mAh. Telefon má pohánět vlastní osmijádrový procesor Kirin 930 vyrobený 16nm procesem ve společnosti 3 GB operační paměti.  

   
Údajně obrázky Huawei P8 (zdroj: nowhereelse.fr)

Chystaná novinka má být podle slov šéfa komunikace Huawei Jeffa Huanga představena 15. dubna na samostatné akci v Londýně, její očekávaná cena jsou 3 000 RMB (asi 11 800 Kč bez DPH). Ještě před tím by měl být v rámci barcelonského veletrhu MWC představena zmenšená varianta tabletofonu Mate 7.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku