TOPlist

HTC One A9 pózuje na živém snímku a nových renderech: BoomSound si zřejmě bere dovolenou

Společnost HTC koná 29. září tiskovou konferenci, kde by měl být oficiálně představen model One A9. Nedávno uniklé specifikace nás utvrdily v tom, že se nebude jednat o vlajkovou loď s maximální možnou výbavou, ale o model střední třídy, jemuž by spíše slušela nálepka řady Desire. Na internetu se objevila nová fotografie tohoto modelu, tentokráte oblečeného do bílého kabátku.

  

HTC dlouhodobě kritizujeme za poměrně široké brady smartphonů, a ani tentokrát neuděláme výjimku – proužek s logem výrobce by mohl ustoupit ve prospěch menší výšky telefonu. Na bradě se nachází tlačítko se čtečkou otisků prstů, naopak chybí spodní reproduktor, což naznačuje absenci vlajkové technologie HTC BoomSound. I když je uniklá fotografie poměrně nekvalitní, jsou vidět předěly na stranách, které potvrzují kovovou konstrukci telefonu. S tím korespondují i nově uniklé rendery, znázorňující HTC One A9 hned v šesti barevných kombinacích.

 

HTC One A9 má nabídnout 5palcový Full HD AMOLED displej, čipset Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB RAM a 16GB vnitřní úložiště. O snímky se postarají 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací vzadu a 4Mpx selfie kamerka vepředu. Telefon si má brát energii z 2 150mAh baterie, operačním systémem má být rovnou Android 6.0 Marshmallow. Ten bude mimochodem pohánět i nové smartphony Google Nexus 5X a 6P, které budou představeny ve stejný den.

 

Doufáme, že HTC představí kromě modelu One A9 i přislíbený “hero product“, kterým může být nový vlajkový smartphone, či zařízení ze zcela jiné kategorie. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku