TOPlist

Pixel Phone: Google údajně zvažuje vlastní smartphone a speciální čipset pro Android

Společnost Google se při návrhu referenčních telefonů řady Nexus spoléhá na své partnery, nicméně v budoucnu by mohlo dojít ke změně. Server The Infromation zveřejnil zprávu, podle které Google údajně přemýšlí o návrhu vlastního smartphonu; stejný zdroj navíc v minulém týdnu uvedl, že americký gigant údajně touží i po speciálním čipu ušitém na míru operačnímu systému Android.

    

Google je sice především softwarová firma, nicméně má na svém kontě i několik hardwarových kousků, například Chromecasty, brýle Google Glass či řadu zařízení Pixel. Spekulovaný smartphone od Google by mohl právě nést logo Pixel; pokud by jej poháněl optimalizovaný čip vlastního návrhu, mohl by telefon od Google konkurovat iPhonům od Apple. Zatím se ale pohybujeme pouze v rovině spekulací, které se mohou, ale nemusí vyplnit.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku