TOPlist

Gionee Marathon M5 představen: Dvě 3 010mAh baterie zajistí až čtyři dny tvrdé práce

Kromě tabletofonu Elife E8 představila dnes čínská značka Gionee i očekávaný model M5 vybavený dvěma bateriemi. Výdrž má být alfou a omegou tohoto zařízení, ostatní hardwarová výbava spadá spíše do průměru. To je ostatně pro výdrž baterie také plus.

   

Čelní stranu zařízení vyplňuje 5,5″ AMOLED displej s rozlišením 720 × 1 280 pixelů, což znamená jemnost 267 ppi. O pohon se stará čtyřjádrový procesor MediaTek MT6735 s taktem 1,5 GHz za podpory 2 GB operační paměti. Vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB lze rozšířit paměťovou kartou. Hlavní fotoaparát telefonu disponuje rozlišením 13 megapixelů a LED bleskem, čelní kamerka pak bude schopná pořizovat selfies v rozlišení 5 megapixelů.

  

Telefon je vybaven slotem na dvě SIM karty a je schopen připojit se k LTE sítím, podporované frekvence však prozatím nejsou známy. O nadstandardní výdrž se stará dvojice baterií, každá z nich má kapacitu 3 010 mAh. Tyto baterie podporují rychlé dobíjení VOOC a jsou schopné se dobíjet současně. Díky nim má telefon vydržet až 4 dny při nadstandardním používání. I přes takto solidní výdrž není Marathon M5 žádným cvalíkem, v pase má 8,5 mm. Operačním systémem je Android 5.0 Lollipop s grafickou nadstavbou Amigo 3.1.

  

Gionee Marathon M5 se začne prodávat na čínském trhu za 25. června za 2 299 CNY (asi 9 000 Kč bez DPH), o mezinárodní dostupnosti nemáme prozatím žádné informace. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku