TOPlist

Alcatel OneTouch aktualizoval řadu Pixi o 4″ smartphone a 10″ tablet. Idol 3 dostal nové kryty

Společnost Alcatel OneTouch na veletrhu IFA nepředstavila pouze novou řadu zařízení GO a barevné telefony Pop, ale aktualizovala i své portfolio dostupných zařízení řady Pixi. Do této řady patří to nejlevnější z dílny čínského výrobce, a představené novinky určitě nebudou výjimkou.

Alcatel OneTouch Pixi First

Výbava telefonu Pixi First jako by ani nepatřila do roku 2015. Jedná se o smartphone se čtyřpalcovým displejem o rozlišení 480 × 800 pixelů, který pohání dvoujádrový procesor Spreadtrum SC7731 za pomoci 512 MB RAM. Neoslní ani 4GB vnitřní úložiště, které lze naštěstí rozšířit paměťovou kartou. O pořizování snímků se stará 5Mpx fotoaparát bez autofocusu, či 2Mpx čelní kamerka pro selfies.

  

Telefon nepodporuje sítě LTE, maximum pro bezdrátový přenos dat je 3G, Wi-Fi b/g/n či prehistorické Bluetooth 2.1. Nechybí ale GPS a FM radio, baterie má kapacitu 1 450 mAh. Telefon pohání nespecifikovaná verze systému Android, cenu ani datum uvedení na trh neznáme. 

Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)

Do řady Pixi přibyl i desetipalcový tablet s rozlišením displeje 1 280 × 800 pixelů. Tablet je poháněn dvoujádrovým procesorem MediaTek MT8127 o taktu 1,3 GHz, operační paměť má kapacitu 1 GB a vnitřní rozšiřitelné má kapacitu 16 gigabajtů. Tablet obsahuje dva fotoaparáty o rozlišení 5 a 2 megapixely.

  

Na trh půjde pouze verze bez možnosti připojení k operátorským sítím, která obslouží bezdrátové datové přenosy skrze Wi-Fi a Bluetooth 4.1. Tablet disponuje GPS čipem a baterií o nepříliš vysoké kapacitě 4 060 mAh. Neznáme verzi systému Android, ani dostupnost a cenu.

    

Alcatel OneTouch Idol 3C

Poslední představená novinka nespadá do řady Pixi, ale Idol. Jedná se o lehce inovovaný „oboustranný“ 5,5″ telefon Idol 3 představený na veletrhu MWC. Jedinou inovací jsou nové pestrobarevné vyměnitelné zadní kryty.

  

Ostatní výbava je poplatná Idolu 3 – Full HD IPS displej, procesor Qualcomm Snapdragon 615, 2 GB RAM a 16GB vnitřní paměť. Tu lze rozšířit paměťovou kartou a ukládat na ni například snímky z 13Mpx fotoaparátu vzadu či 8Mpx kamerky vepředu. Nechybí ani podpora sítí LTE, čip NFC a operační systém Android 5.0 Lollipop. Ani v tomto případě neznáme ani dostupnost, ani cenu telefonu.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku