TOPlist

ZTE představilo tři edice modelu V3: Nabízí hliníkové tělo, Snapdragon 615 a čtečku otisků prstů

V týdnu jsme psali o tom, jak si čínské společnosti ZTE a Meizu vzaly jako rukojmí Nokii 1110, aby s její pomocí lákaly na své příchozí modely. Meizu představilo model M2, ZTE se vytasilo hned trojicí modelů s názvem V3. Jednotlivé edice nesou názvy Youth, Energy a Extreme, nijak zvlášť se ale mezi sebou neliší, proto o nich budeme psát v jednotném čísle.

  

ZTE V3 je 5,5″ tabletofon s tenkými rámečky okolo Full HD displeje. Tělo telefonu je vyrobeno z hliníku, jeho fyzické rozměry činí 155,3 mm × 77,2 mm × 8,55 mm, hmotnost je pak 160 gramů. Čelní strana kromě displeje nabídne trojici senzorických tlačítek a čelní kamerku s rozlišením 5 megapixelů, fotoaparát na zadní straně disponuje 13 megapixely a světelností f/2.2. Kromě toho se na zadní straně nachází výduch hlasitého reproduktoru a v této kategorii ne zcela obvyklou čtečku otisků prstů.

     

Telefon je totiž příslušníkem poctivé střední třídy, pohání jej procesor Qualcomm Snapdragon 615 s osmi jádry taktovanými na 1,3 GHz za pomoci 2 GB operační paměti. Vnitřní úložiště nabídne prostor 16 GB a je možné jej rozšířit paměťovou kartou do velikosti až 128 GB. V případě, že chcete v telefonu provozovat současně dvě SIM karty, musíte se slotu na paměťovou kartu vzdát.

   

Telefon podporuje sítě LTE, a právě podporované frekvence mají mezi jednotlivými edicemi činit rozdíly. Bohužel prozatím nevíme, zda se do podporovaných pásem dostanou i ta, která používají naši operátoři. Baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh, operačním systémem je Android 5.1 zahalený do prostředí Nubia UI 3.0. 

  

ZTE V3 v edici Youth se začíná v Číně prodávat za 999 juanů (4 000 Kč bez DPH), edice Energy, která je bohatší o podporu bezdrátových sítí pak přijde na 1 299 juanů (5 200 Kč bez DPH), a konečně model Extreme, který bude navíc dodáván se sadou příslušenství, bude stát 1 499 juanů (6 000 Kč bez DPH). Youth a Energy budou nabízeny ve stříbrné barvě, Extreme pak v barvě zlaté. O dostupnosti v České republice nemáme prozatím žádné informace.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku