TOPlist

Známe parametry Samsungu Galaxy A8: Bez inovací jen se čtečkou otisků prstů

Modelová řada Galaxy A od Samsungu se brzy dočká nového přírůstku. Podobně jako předchůdci bude mít i Galaxy A8 pravděpodobně celokovové tělo a bohužel i nejspíš vysokou cenu. Parametry byly prozrazeny díky výsledku objevenému v databázi programu GFXbench.

Displej s full HD rozlišením (1080 × 1920 px) a úhlopříčkou 5,5 palců bude pravděpodobně využívat technologii AMOLED, kterou tento jihokorejský výrobce rád využívá. Procesor Exynos použitý v současném modelu A7 bude nahrazen Snapdragonem 615 od Qualcommu. Ten nabídne osm jader s maximální frekvencí 1,4 GHz. Operační paměť bude mít kapacitu 2 GB. Do vnitřního úložiště se vejde až 16 GB dat, o jeho případné rozšiřitelnosti zatím není zmínka.

Maximální rozlišení hlavního fotoaparátu je 16 megapixelů a zvládá záznam videa s rozlišením full HD (1080 × 1920 px). Pro focení v horších světelných podmínkách budete moci využít vestavěnou přisvětlovací LED. Největším lákadlem proti současnému modelu by měl být integrovaný snímač otisků prstů. Telefon poběží na operačním systému Android ve verzi 5.1.1 Lollipop.

Samsung Galaxy A8 nepřinese téměř žádné inovace. Pokud se bude navíc výrobce držet současné cenové strategie a nasadí neoprávněně vysokou cenovku, bude to mít novinka na trhu velmi těžké.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku