TOPlist

Vivo X5 Pro má dostat skener sítnice, zakřivený displej a USB konektor typu C

Čínský výrobce Vivo dal o sobě hlasitě vědět na konci loňského roku představením telefonu X5 Max, který se s tloušťkou 4,75 mm stal nejtenčím smartphonem na světě. I v letošním roce si chce Vivo užít zájem médií a chystá představení smartphonu X5 Pro, který využije hned několik v dnešní době méně standardních technologií.

   

Již víme, že čelní strana telefonu Vivo X5 Pro bude vybavena po stranách zahnutým displejem (zřejmě o úhlopříčce 6 palců), díky čemuž bude tloušťka postranních rámečků snížená na absolutní minimum. Vivo také láká na 32megapixelové snímky z přední kamery, čehož bude nejspíše dosaženo softwarovým složením několika snímků. Nový teaser čínské společnosti díky obrázku s bezpečnostním štítem a očními žilkami naznačuje, že chystaný model bude vybaven skenerem sítnice pro ověření identity uživatele.

  

Ani v ostatní hardwarové výbavě nemá novinka nijak zaostávat, pohon má zajistit osmijádrový Qualcomm Snapdragon 615 opřený o 3 GB RAM, vnitřní paměť má být variantně 16 nebo 32 GB. Telefon má být z přední i zadní strany vyroben ze skla, rámeček obepínající telefon po stranách má být z kovu. O nabíjení 3 500mAh baterie se údajně postará nový oboustranný USB konektor typu C.

 

Od představení Vivo X5 Pro nás dělí dny, údajně k němu má dojít počátkem tohoto měsíce.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku