TOPlist

Uniklé fotografie tabletu a telefonu od Sony: Jedná se o Z4 Tablet a M4 Aqua?

Během tohoto týdne jsme vás informovali o dvou chystaných novinkách, které Sony představí na konferenci MWC. Nejvyšší třídu bude reprezentovat Xperia Z4 Tablet, střední třídu zastoupí voděodolná Xperia M4 Aqua. Dnes došlo k úniku fotografií dvou dosud nepředstavených zařízení této japonské společnosti. Pravděpodobně se jedná právě o novinky chystané pro Barcelonskou konferenci.

 

Spolu s uniklými fotografiemi se vyrojily také spekulace o parametrech těchto zařízení. Xperia Z4 Tablet by měl nabídnout displej s 2K rozlišením (2560 × 1440 px), rychlý procesor Qualcomm Snapdragon 810, 4 GB operační paměti a 32GB vnitřní úložiště. Podobně jako u předchůdců bychom se měli dočkat tenkého těla a také odolnosti vůči vodě a prachu.

 

Xperia M4 Aqua by měla se svojí výbavou patřit do střední třídy. Spekuluje se o použití 5,2″ displeje s HD rozlišením (1280 × 720 px), procesoru Qualcomm Snapdragon 610 a 2 GB operační paměti. Zadní fotoaparát by měl nabídnout rozlišení 13 megapixelů. Design může na první pohled připomínat současnou vlajkovou loď Xperia Z3.

Operačním systémem u obou zařízení by měl být Android ve verzi 5.0 Lollipop. Více informací se dozvíme v úterý 3. března, kdy proběhne tisková konference Sony.

Autor článku Zdeněk Beran
Zdeněk Beran
Redaktor serveru SMARTmania.cz a dalších technologických webů, fanoušek počítačového hardwaru, mobilních zařízení všeho druhu a jiné elektroniky, milovník akčních počítačových her a PUBG.

Kapitoly článku