TOPlist

Toshiba Satellite Click 10: Konvertibl se 15hodinovou výdrží na jedno nabití

Japonská Toshiba na veletrhu IFA představila nejen 12,5″ konvertibl se 4K displejem Satellite Radius, ale i levnější zařízení 2 v 1, jehož displej je možné oddělit od klávesnice, čímž vznikne 10″ tablet s Windows 10 (Home nebo Pro) o hmotnosti 552 gramů. Jmenuje se Toshiba Satellite Click 10, a i když se jedná o klasický „Atomový“ konvertibl, potěší Full HD displejem (1 920 × 1 200 pixelů) a velmi slušnou výdrží na baterii.

  

Procesoru Intel Atom sekundují 2 nebo 4 GB RAM, vnitřní eMMC úložiště může mít až 64 GB. Pochopitelně nechybí slot na paměťovou kartu, bohužel Windows 10 jej v současné době neumí využít pro instalování aplikací. Bezdrátovou konektivitu zastupuje Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a Bluetooth 4.0. Konektorová výbava je velmi bohatá – na tabletu se nachází microUSB, microHDMI a 3,5mm jack, klávesnicový dok navíc přidává 2 plnohodnotná USB 2.0. Na těle tabletu dále najdeme dva fotoaparáty o rozlišení 8 a 2 megapixely, a stereoreproduktory s certifikací Dolby Digital Plus. 

Toshiba Satellite Click 10 váží i s klávesnicí 1,1 kg, vestavěná baterie má vydržet přehrávání videa se sníženým jasem slušných 15 hodin. Zařízení půjde do prodeje ve čtvrtém kvartále letošního roku, cenu bohužel neznáme.  

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku