TOPlist

Sony Xperia Z5 dostane nový fotoaparát s vylepšeným ostřením

I když byla aktuální vlajková loď Sony Xperia Z4 (v Evropě se jmenuje Xperia Z3+) představena teprve v květnu, na dveře již klepe její nástupce, kterého bychom se měli dočkat již příští týden na veletrhu IFA v Berlíně. Na základě úniků makety chystaného telefonu neočekáváme významný posun v oblasti designu, který si jede ve svých kolejích již několik generací, zřejmě se však dočkáme vylepšeného fotoaparátu.

Alespoň to naznačuje zpráva na britském Twitteru Sony, zobrazující rozmazaný snímek Brandenburské brány a text slibující lepší ostření. Japonský výrobce zřejmě vsadí na vlastní fotočip Exmor IMX240 a novou technologii hybridního ostření s fázovou a kontrastní detekcí, kterou obsahuje například nedávno představený telefon Sony Xperia M5.

Doufáme, že fotoaparát obsažený v chystané novince přinese i optickou stabilizaci, kterou zatím Sony ve svých telefonech ignoruje. Vše se má objasnit příští středu, 2. září, na kdy má Sony v rámci veletrhu IFA naplánovanou tiskovou konferenci. Kromě Xperie Z5 by měla být představena i její zmenšená varianta Xperia Z5 Compact.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku