TOPlist

Nové monitory od Samsungu vám bezdrátově nabijí telefon

Počítačovým monitorům se obvykle nevěnujeme, ale tentokráte uděláme výjimku, neboť nově představené monitory od Samsungu označené S24E370DL a S27E370DS mají zajímavou funkci, kterou někteří majitelé smartphonů využijí – integrované bezdrátově nabíjení.

 

Vybrat si můžete ze dvou modelů o úhlopříčkách displeje 23,6 nebo 27 palců, v obou případech se jedná o PLS panel s Full HD rozlišením, pozorovacím úhlem 178° a jasem až 300 cd/m2. Zajištěna je i podpora technologie AMD FreeSync, nás ale především zajímá bezdrátové nabíjení.

Podložka pro odložení telefonu se nachází na podstavci monitoru, podporován je standard Qi, tudíž si díky těmto monitorům můžete nabít nejen svůj Samsung Galaxy S6 (edge), ale i řadu konkurenčních Lumií od Nokie/Microsoftu či Nexus 5 od Google. Proces nabíjení je indikován LED diodou. 

   

Jsme rádi, že si bezdrátové nabíjení nachází cestu do míst, kde její použití dává smysl, svoji kolekci nábytku a doplňků letos představila i švédská IKEA. Předpokládáme, že Samsung bude své monitory prezentovat na veletrhu IFA v Berlíně, kde bychom se mohli dozvědět i první informace o ceně a dostupnosti. 

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku