TOPlist

Samsung Galaxy View prozrazen: 18″ monstrum odhaluje svou výbavu

Výrobci mobilní elektroniky v poslední době často bojují s klesajícím zájmem o tablety a proto se horečně snaží přicházet s nápady, jak tento trend zvrátit. Pouze pár týdnů zpátky jsme se dočkali nového iPadu Pro (preview), jehož 12,9” úhlopříčka cílí na specifické obory, kde by mohlo podobné zařízení dávat smysl. Obdobnou cestou se hodlá vydat jihokorejský Samsung, který již na veletrhu IFA vypustil teaser lákající na příchod modelu s označením Galaxy View.

 

Debut je naplánován v průběhu měsíce října, přičemž čerstvé výsledky z benchmarku GFXBench dávají tušit, jaké specifikace můžeme očekávat. Dotykové monstrum se pochlubí zobrazovacím panelem s úhlopříčkou 18,5” a rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Zatím není zcela jasné, zda půjde o technologii Super AMOLED či konvenčněji vyhlížející IPS. Mozkem zařízení se stane osmijádrový procesor Exynos 7580 s taktem 1,6 GHZ (architektura big.LITTLE) a GPU Mali-T720.

 

Kapacita operační paměti se zastavila na nepříliš impozantní hodnotě 2 GB. Pro data a aplikace bude k dispozici 32GB interní úložiště (uživatelský přístupných 25 GB) s možností dalšího rozšíření za pomoci slotu na paměťové microSD karty. Další výbava zahrnuje 8Mpx fotoaparát a čelní kamerku s rozlišením dva megapixely. O dostatečný přísun energie se bude starat 5700mAh akumulátor. Celkové rozměry mají činit 451,8 x 275,8 x 11,9 mm, údaj o hmotnosti zatím chybí.

Největší otazník však visí nad způsobem, kterým Samsung hodlá svou novinku prezentovat. V tuto chvíli není příliš jasné, zda půjde o specializované zařízení či přenosné centrum domácí zábavy.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku