TOPlist

Samsung Galaxy Tab S2 se odhaluje na prvních renderech

Zatímco se v České republice začal prodávat tablet Samsung Galaxy Tab A, korejský gigant se připravuje na představení druhé generace vlajkových tabletů řady Galaxy Tab S. K němu by mělo dojít příští měsíc, již dříve se však objevily parametry obou očekávaných modelů v úhlopříčkách displejů 8 a 9,7 palců. Na internetu se nyní objevil render většího modelu.

 

Desing s kovovými rámečky a oblými hranami odkazuje na aktuální vlajkovou loď Samsungu mezi telefony, model Galaxy S6. Největší odlišností oproti předchozí generaci bude změna poměru stran displeje na 4:3, displej dostane rozlišení 2 048 × 1 536 pixelů, tedy stejné jako mají iPady či Nexus 9. Pod displejem (na kratší straně) bude přítomné hardwarové tlačítko, které bude zřejmě sloužit i jako čtečka otisků prstů, ostatní hardwarová tlačítka pro regulaci hlasitosti a zamykání budou umístěna na pravý bok společně se šuplíčky na karty. 

  

Tablet o obou úhlopříčkách displeje má pohánět osmijádrový procesor Exynos podpořený 3 GB RAM, vnitřní úložiště má být minimálně 32 GB s možností jeho rozšíření paměťovou kartou. Nemá chybět ani verze se slotem na SIM kartu, jejíž služby bude možné využít v sítích LTE Cat. 6. Fotografie má pořizovat dvojice fotoaparátů o rozlišení 8 a 2,1 megapixelů, o softwarovou stránku věci se postará Android 5.x Lollipop. K představení obou tabletů údajně dojde ke konci června letošního roku.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku