TOPlist

Samsung Galaxy Tab S2 dorazí v červnu, a rovnou ve dvou velikostech

Samsung chystá nástupce své vlajkové lodi na poli tabletů v podobě modelu Galaxy Tab S. Stejně jako ten bude i novinka dostupná ve dvou velikostech, konkrétně s osmipalcovým či 9,7palcovým displejem. V obou případech by rozlišení mělo činit 2,048 x 1,536 px, z čehož vyplývá, že poměr stran bude stejný jako u iPadu 4:3. Na trh zařízení vstoupí ve dvou variantách, kdy jedna bude podporovat pouze WiFi, druhá pak i mobilní data v čele s LTE.


Předchůdce v podobě 10,5palcové varianty Samsungu Galaxy Tab S

Společným jmenovatelem pro oba tablety bude přítomnost osmijádrového procesoru Exynos s architekturou big.LITTLE, což znamená čtyři jádra Cortex-A57 a čtyři Cortex-A53. Nejvyšší takt bude činit 1,9 GHz a doplní jej 3 GB operační paměti. U rozměrů 198,2 x 134,5 x 5,4 mm v případě osmipalcové verze a 237,1 x 168,8 x 5,4 mm u většího sourozence je působivá především tloušťka, která na poli tabletů takřka nemá obdoby. Příjemná je také hmotnost 260 gramů, respektive 407 gramů.

Zadní strana se stane stejně jako u první generace domovem pro fotoaparát s rozlišením osm megapixelů. Samsung by novinky měl představit již v červnu a na finální podobu a doplňující informace tak nebudeme muset čekat dlouho.

Autor článku Martin Pavlović
Martin Pavlović
O technologie se zajímám odjakživa. Kromě nich mě baví také urbanismus a městská mobilita, hudba a společenská témata. Nejraději trávím čas v sedle kola, na kulturních akcích, s analogem v ruce nebo doma u knih, filmů i videoher.

Kapitoly článku