TOPlist

Podívejte se na první fotografie stylusu S Pen pro Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 patří mezi jedno z nejočekávanějších zařízení letošního roku. S tím pochopitelně koresponduje nekončící vlna spekulací a zaručených informací odhalující hardwarovou výbavu. Nejčerstvější únik náleží dvojici snímků, jejichž předmětem je stylus, kterým bude chystaná novinka již tradičně disponovat. Nový S Pen bude po vzoru svých předchůdců disponovat postranním tlačítkem pro vyvolání speciálních funkcí. Novinkou se však stane klikací vrchol, jehož pravý smysl zůstává neodhalen.

 

Neoficiální zdroje hovoří o spouštěcím mechanismu pro vysunutí z těla phabletu. To ovšem popírá dřívější zvěsti o magnetickém ukotvení reagující na předem nadefinovaná gesta či hlasový povel. Je velice pravděpodobné, že výrobce další tlačítko využije pro rozšíření aktuálních možností napříč uživatelským rozhraním. Skvěle by mohl například posloužit jako dálková spoušť fotoaparátu či přepínač grafických nástrojů.

 

Co se týče specifikací samotného phabletu, tak zde máme očekávat přítomnost čipsetu Exynos 7422 a 4 GB operační paměti. Mezi další přednosti se zařadí 16Mpx fotoaparát a akumulátor s štědrou kapacitou 4100 mAh. Oficiální debut je údajně naplánován na 12. srpna, což má Samsungu pomoci v boji s novými iPhony, které se objeví v druhé polovině září letošního roku.

Autor článku Richard Streit
Richard Streit
Redaktor serveru SMARTmania.cz, fanoušek mobilní a výpočetní techniky. Vyznává a aktivně provozuje adrenalinové sporty. Mezi další zájmy patří hudba, příroda a moderní vědy. Jeho velkou vášní je Apple a partnerský web CeskyMac.cz.

Kapitoly článku