TOPlist

Panasonic Lumix CM10: Druhá generace kompaktu s Androidem

Na loňském veletrhu CES představil Panasonic zajímavého křížence mezi kompaktním fotoaparátem a smartphonem, model Lumix CM1 (více informací). Tento hybrid nyní dostává svého nástupce, avšak na velké změny musíme zapomenout.

Lumix CM10 dostal novější Android, konkrétně 5.0 Lollipop, avšak přišel o schopnost telefonovat. Přitom slot na SIM kartu je stále přítomen, využijete ji však pouze při datových přenosech s podporou LTE. Ostatní výbava se od předchozího modelu prakticky neliší – smartphonová část se stále obsluhuje přes 4,7″ Full HD displej a pohání ji procesor Qualcomm Snapdragon 810 se 2 GB RAM. Fotografie lze ukládat na 16GB úložiště či paměťovou kartu.

Na straně fotoaparátu zde máme 20Mpx senzor o velikosti jeden palec a objektiv Leica se světelností f/2.8 a ohniskovou vzdáleností 28 mm. Panasonic Lumix CM10 má přijít na trh v únoru, prodávat se začne v Japonsku za cenu 100 000 JPY (asi 21 100 korun bez DPH).

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku